Lectură de un minut

20 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Vremea imprevizibilă are un efect negativ asupra producției de fructe și legume în Europa

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Condițiile meteorologice imprevizibile vor influența aprovizionarea cu fructe și legume în 2023, potrivit lui Markus Bobenhausen, director senior de achiziții la REWE Group - compania care deține lanțul de magazine Penny în România.

Sursa foto: Arhiva Retail.ro

Bobenhausen a afirmat că salata, fructele moi, ardeii și roșiile sunt afectate în prezent în regiunea mediteraneană, potrivit ESM.com.

Deși acestea sunt doar câteva exemple recente, el a avertizat că în cursul primăverii se vor adăuga mai multe soiuri, deoarece vremea din Germania provoacă, totodată, pierderi calitative pentru unele tipuri de legume, cum ar fi ceapa.

Recolta de mandarine

Mai mult, Bobenhausen a dat drept exemplu recolta de mandarine din 2022, afirmând că toamna călduroasă din Spania a a determinat ca fructele să fie instabile din punct de vedere al termenului de valabilitate. În același timp, în Germania a fost încă prea cald pentru acea perioadă.

Logistică și costuri energetice

Tot în acest context, Bobenhausen crede că logistica va fi un factor cheie în rezolvarea problemei. El recomandă ca, dacă este necesar, timpii de deplasare a camioanelor să poată fi scurtați prin utilizarea a doi șoferi. El a avertizat că devine din ce în ce mai dificil să se controleze procesul de livrare.

De asemenea, Bobenhausen a avertizat cu privire la costurile energetice atunci când vine vorba de alternative de seră și că producția ar putea să nu fie ușor de controlat indiferent de vreme.

Rewe este o companie multinațională de retail cu peste 12.000 de magazine în întreaga lume. Compania activează pe piața românească din 1999, când a fost deschis pentru prima dată magazinul Billa. În 2001 a fost înființat sediul administrativ în Brașov.

Citeste si:
Preț istoric: boabele de cacao, mai scumpe decât cuprul 
Preț istoric: boabele de cacao, mai scumpe decât cuprul 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vremea imprevizibilă are un efect negativ asupra producției de fructe și legume în Europa