Lectură de un minut

16 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Vinurile Purcari, de acum și în Turcia: producătorul a achiziționat o companie turcească

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Purcari, producător de vin, a anunțat achiziția participației de 90% din compania nou-formată HTA Danismanlik Turizm Dis Ticaret Limited Sirketi. Pachetul minoritar de 10% va fi păstrat de Husnu Tayanc, un administrator de afaceri experimentat și partener local al Purcari.

Sursa foto: Purcari Wines/ Facebook

Compania este situată la adresa Sultan Selim Mah Eski Büyükdere Cad No 61 Ușă Interioară No 2 Kağıthane/ İstanbul, Republica Turcia.

”Extinderea companiei în Turcia face parte din strategia de dezvoltare în regiunea Orientului Mijlociu și Africa. Actuala achiziție face parte din strategia comercială a Grupului de dezvoltare de noi piețe, după deschiderea unui birou necomercial de reprezentare în China în 2019 și a unei companii comerciale în Ucraina în 2021”, au declarat reprezentanții Purcari.

În România, Purcari Wineries a înregistrat o creștere de 37% a veniturilor în primele nouă luni din 2023 față de perioada precedentă.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu brandurile: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Bardar, Domeniile Cuza și Angel's Estate ) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est. Grupul gestionează aproximativ 1.450 de hectare de podgorii și operează șapte platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vinurile Purcari, de acum și în Turcia: producătorul a achiziționat o companie turcească