Lectură de un minut

29 Jun 2023 - Știri și Noutăți

VIDEO: În curând vor fi lansați cei mai rapizi pantofi din lume

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Cei mai rapizi pantofi din lume, celebrii Moonwalkers, au fost creați de start-up-ul american Shift Robotics. Aceștia funcționează cu ajutorul inteligenței artificiale și pot fi fixați pe pantofi pentru a obține o viteză maximă de mers de 11 km/h.    

Sursa foto: Unsplash

Totuși, toate aceste dispozitive necesită un anumit grad de îndemânare pentru a fi utilizate, așa că, mai degrabă decât să riște să se accidenteze, cei mai neîndemânatici dintre noi rămân adesea la alternativa clasică: mersul pe jos - dar care poate fi dureros de lent.

Cum funcționează

Moonwalkers sunt concepuți pentru a fi fixați pe talpa pantofilor. Pentru a le activa, este necesar ca utilizatorul să ridice unul dintre tocuri și să îl rotească puțin înainte de a-l așeza la loc. Pentru a le dezactiva, trebuie repetat același proces.

Când sunt activați, senzorii din pantofi colectează date despre mersul utilizatorului. Algoritmii de învățare automată folosesc apoi aceste date pentru a controla viteza cu care se rotesc cele opt roți motorizate de pe partea inferioară a fiecărui pantof.

Experiența este descrisă ca fiind similară cu mersul pe un trotuar în mișcare într-un aeroport - făra a depune vreun efort suplimentar, dar deplasarea este mai rapidă.

Cât costă o pereche de Moonwalkers?

Compania spune că pantofii sunt, de asemenea, capabili să se descurce pe terenul urban accidentat, inclusiv pe trotuarele puternic crăpate.

Moonwalkers au o limită de greutate recomandată pentru utilizator de 90 de kilograme, dar Shift spune că persoanele cu o greutate mai mare îi pot folosi, doar că ar putea avea o viteză maximă mai mică și o autonomie redusă.

Citeste si:
Breșe de securitate și protecția datelor: care sunt temerile companiilor din România cu privire la Inteligența Artificială
Breșe de securitate și protecția datelor: care sunt temerile companiilor din România cu privire la Inteligența Artificială

Shift vinde Moonwalkers la prețul de 1.399 de dolari clienților din SUA, urmând ca livrările să înceapă chiar în această vară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  VIDEO: În curând vor fi lansați cei mai rapizi pantofi din lume