Lectură de 2 minute

03 Apr 2023 - Știri și Noutăți

VIDEO | A fost lansat cel mai sofisticat magazin self-service din Europa

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Sensei, principalul furnizor european de tehnologie pentru magazine autonome, a anunțat lansarea „Dojo", cel mai sofisticat spațiu de retail autonom din lume: spațiul propriu-zis are 500 m2, fiind cel mai mare magazin complet autonom din Europa. 

Sursa foto: unsplash.com

Creat în colaborare cu Hewlett Packard Enterprise (HPE), noua facilitate din Lisabona, Portugalia, este un laborator de testare în premieră. Nefiind încă deschis publicului, magazinul de prezentare oferă un mediu de vânzare cu amănuntul de ultimă generație pentru Sensei și partenerii săi în vederea dezvoltării și testării noilor tehnologii de magazin autonom, potrivit Xtenso.com.

în plus, tehnologia din spatele Dojo este adaptabilă pentru spații de vânzare cu amănuntul de la 150 m2 la 1500 m2.

Totodată, ansamblul Dojo al Sensei recreează toate caracteristicile întâlnite în mod obișnuit în magazinele alimentare din întreaga lume, astfel încât să poată testa și prezenta în mod riguros viziunea sa privind comerțul autonom în cel mai realist mediu posibil.

De asemenea, dimensiunea magazinului demonstrează scalabilitatea tehnologiei magazinelor autonome și permite includerea și testarea inovațiilor care îmbunătățesc și mai mult experiența de cumpărături.

Printre aceste noi caracteristici se numără intrarea și ieșirea din magazin fără porți de acces și un terminal automat de plată cu cardul, unde cumpărăturile sunt afișate în timp real la capătul magazinului, astfel încât clienții pot face cumpărături fără a utiliza o aplicație.

Sursa Video: YouTube

D‍e menționat că, una dintre inovațiile majore este urmărirea automată a produselor servite de la tejghelele asistate, cum ar fi o brutărie, o măcelărie sau un punct de vânzare de pește, precum și integrarea automatelor de cafea și sucuri cu autoservire. Tehnologia Sensei asigură că aceste articole, precum și cele luate de clienți direct de pe rafturi, frigidere, congelatoare și de pe raioanele de produse proaspete, pot fi toate urmărite.

Citeste si:
Breșe de securitate și protecția datelor: care sunt temerile companiilor din România cu privire la Inteligența Artificială
Breșe de securitate și protecția datelor: care sunt temerile companiilor din România cu privire la Inteligența Artificială

Nu în ultimul rând, tehnologia Sensei folosește viziunea computerizată, senzori și inteligența artificială pentru a recunoaște automat toate produsele și toate interacțiunile cu clienții, astfel încât retailerii să poată urmări inventarul în timp real și să aibă acces la o multitudine de informații pentru a-și optimiza operațiunile și comercializarea și pentru a crește vânzările și satisfacția clienților.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  VIDEO | A fost lansat cel mai sofisticat magazin self-service din Europa