Lectură de 2 minute

31 Jul 2020 - Știri și Noutăți

Vicecampionul mondial la prăjit cafea, Bogdan Georgescu, lansează propriul magazin online de cafea de specialitate

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

MABÓ Coffee este un nou magazin online de cafea, lansat în România de Marius Beju și Bogdan Georgescu, vicecampion mondial la prăjit cafea.

Denumirea MABÓ vine de la numele celor doi antreprenori Marius Beju și Bogdan Georgescu. Marius Beju provine dintr-un mediu artistic, fiind impresarul Amadeus, Aylin Cadir, Vlad Miriță, în timp ce Bogdan are un background tehnic, fiind inginer și având experiență în zona de vânzări de echipamente IT.

Bogdan Georgescu a devenit vicecampion mondial la prăjit cafea la ediția din 2019 a World Coffee Roasting Championship. La acest campionat au participat 23 de țări, cel mai mare număr de țări participante din istoria concursului, podiumul fiind completat de doi concurenți din Rusia, respectiv Polonia.

„Înainte să deschidem oficial prăjitoria au venit clienții către noi deoarece voiau să încerce cafeaua prăjită de "campion". A durat ceva până am avut toate autorizațiile de funcționare, iar pentru că întrebarea ’’când bem și noi o cafea de la tine?’’, era zilnic pe buzele multor pasionați de cafea, am decis să deschidem un mic coffee shop, pe strada Vulturilor, nr. 31, București, în aceeași locație unde prăjim cafeaua’’, a declarat Bogdan Georgescu, cofondatorul MABÓ Coffee.

MABÓ se regăsește în aproximativ 60 de cafenele din România și din străinătate.

Magazinul online MABÓ Coffee dispune de o multitudine de cafele de specialitate care sunt proaspăt prăjite și provin din diferite zone și ferme de cultură din Columbia, Etiopia, Brazilia, Kenya, Rwanda sau Peru. Fiecare cafea este însoțită de detalii relevante despre notele de gust, ferma de proveniență, fermentație și scor de degustare.

„Cafeaua de specialitate reprezintă ce este mai bun din cafelele de origine care au peste 80 de puncte SCA (Specialty Coffee Association). Noi alegem ce e mai bun dintre cafelele de specialitate, de aceea vei vedea mereu pe site sau pe pungă informația cu privire la punctajul cafelei, originea, ferma etc. De multe ori fermele sunt atât de mici încât nu au o producție foarte mare, ci numai niște loturi mici de câteva zeci sau sute de kilograme, adică microloturi. Dintre cafelele alese de clienții noștri, putem spune că se preferă originile din Brazilia, Columbia și Etiopia’’, a mai declarat Bogdan Georgescu.

MABÓ Coffee este o prăjitorie de cafea & coffee shop.

Citeste si:
Târg de Cafea și Ceai la Auchan: românii vor putea alege peste 300 de sortimente și arome
Târg de Cafea și Ceai la Auchan: românii vor putea alege peste 300 de sortimente și arome

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vicecampionul mondial la prăjit cafea, Bogdan Georgescu, lansează propriul magazin online de cafea de specialitate