Lectură de un minut

14 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Veranda Mall: donații de haine, încălțăminte și jucării pentru Armata Salvării România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Începând cu luna aprilie, Armata Salvării România a amplasat în incinta Veranda Mall un container pentru donații de haine și jucării, în cadrul campaniei „Dă viață bunurilor tale!”. Hainele vechi sau nepurtate, încălțămintea și jucăriile vor ajunge la persoane aflate în dificultate, copii și adulți.

Acest container de donații haine din Veranda este amplasat la intrarea dinspre parcare, situată la nivelul 0B. Donațiile se pot face în fiecare zi, în programul de funcționare al centrului comercial din zona Obor - de luni până duminică între orele 07:00 - 22:00.

Pentru a dona articolele tale, trebuie respectați următorii pași:

  • să te asiguri că sunt curate, în stare decentă, ambalate într-o sacoșă sau un sac, la care ai atașat o etichetă.
  • pachetele trebuie să conțină câteva detalii orientative, de exemplu - fată, 9 ani, mărime 38, pentru a ajuta echipa Armatei Salvării care face selecția și distribuția pachetelor

ONG-ul își propune să colecteze lunar 500 kilograme de haine prin intermediul containerului, iar campanie se derulează și în alte orașe.

„Donațiile se fac ușor, direct în containerul amplasat în Veranda Mall, iar de acolo vor fi preluate de echipa noastră. Colectăm anual în jur de 20 tone de haine la nivelul României, care sunt sortate și distribuite celor care au nevoie de susținerea noastră”, a spus Ionel Sandu, lider divizional Armata Salvării România.

Conform unui studiu realizat la inițiativa World Vision Romania, lipsa containerelor speciale pentru colectarea selectivă este identificată de 8 din 10 persoane ca fiind principala problemă pe care o întâmpină atunci când vor să-și recicleze sau doneze hainele vechi. Cele mai potrivite și sustenabile soluții pentru îmbrăcămintea veche sunt donația (80%), urmată de reciclare (74%) și recondiționarea hainelor uzate pentru a putea fi repurtate (53%), indică același studiu.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Veranda Mall: donații de haine, încălțăminte și jucării pentru Armata Salvării România