Lectură de 2 minute

24 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Veniturile Grupului MLP au crescut cu mai mult de jumătate

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În primul semestru al anului 2023 au fost semnate contracte pentru peste 160 mii mp. Grupul MLP își dezvoltă operațiunile în Polonia, Germania, Austria și România. Portofoliul existent al Grupului cuprinde 21 de parcuri logistice. Scopul său strategic rămâne extinderea portofoliului de depozite prin dezvoltarea de facilități big-box și proiecte de logistică urbană. Venitul din exploatare a atins 185,7 milioane PLN (40,3 milioane EUR)

Sursa foto: unsplash

„În primul semestru al anului 2023, am devenit foarte conservatori pentru a face fata unei economii precare/incerte. Am crescut veniturile și FFO (fondurile din operațiuni) cu peste 50% în prima jumătate a anului. Valoarea proprietăților noastre de investiții a atins 4,3 miliarde PLN (+2% în EUR, -3% în PLN).”, a declarat Radosław T. Krochta, Președintele Consiliului de Administrație al MLP Group S.A.

Contractele de închiriere încheiate în 1H 2023 sau în proces de semnare până în septembrie 2023 au totalizat cca. 161 mii mp. Deoarece ocupanților le iau mai mult timp deciziile finale, majoritatea noilor acorduri vor fi încheiate în trimestrul 3 și 4 din 2023.

Sectorul industrial și logistic din Europa beneficiază de factorii structurali ai cererii, cum ar fi nevoia de a îmbunătăți în continuare lanțurile de aprovizionare, creșterea interesului pentru proiectele nearshoring și friend-shoring.

Grupul MLP menține, de asemenea, o poziție puternică de flux de numerar. Raportul credit/valoare (LTV) în primul semestru al anului 2023 a fost de 35,7%, cu rata de acoperire a dobânzii (ICR) la 3,0x. Grupul a avut o scadență lungă a datoriei de 4,3 ani. Fondurile din operațiuni (FFO) s-au ridicat la 12,6 milioane EUR, în creștere cu 58% față de anul precedent.

În conformitate cu strategia sa de build & hold, MLP Group păstrează în portofoliu parcurile logistice finalizate și le administreaza.

MLP Group este un dezvoltator, proprietar și manager de parcuri industriale și logistice și parcuri de business pentru industria ușoară, care operează în Polonia, Germania, Austria și România. Compania deține și administrează un portofoliu de proprietăți cu aproximativ 1,74 milioane mp de spațiu închiriabil existent și autorizat pentru construcție. La finalul H1 2023, valoarea activului net era de 2,4 miliarde PLN.

Citeste si:
RetuRO inaugurează cel de-al patrulea centru regional de sortare a ambalajelor
RetuRO inaugurează cel de-al patrulea centru regional de sortare a ambalajelor
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Veniturile Grupului MLP au crescut cu mai mult de jumătate