Lectură de 2 minute

30 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Vascar obține accesul pe piața din SUA. Compania va exporta pateuri și conserve din carne de porc 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Vascar, unul dintre principalii producători de preparate din carne și conserve din România, a primit acreditarea de a exporta pateuri și conserve din carne de porc pe piaţa din Statele Unite în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România. 

 

 

Sursa foto: Vascar

Auditul a avut ca scop stabilirea echivalenței între sistemul de inspecție a cărnii din România și cel din Statele Unite. Pe tot parcursul acestui proces, demarat în 2021, managementul companiei și echipa tehnică a fost în contact permanent cu ANSVSA, FSIS şi cu Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi a Plantelor din cadrul Ministerului American al Agriculturii (USDA-APHIS).

Auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei. Obţinerea acestei acreditări este rezultatul unui efort conjugat al companiei Vascar şi al altor producători din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări, SUA şi România.

În prezent, Vascar exportă produse marcă proprie în țări precum: Anglia, Italia, Spania, Germania, Franța dar și în alte țări din Europa și Africa. Exportul reprezintă un segment important pentru companie și managementul își propune să crească ponderea acestuia în cifra de afaceri.

În 2018, Vascar a lansat gama completă de produse 100% naturale, Alege Natural, fără E-uri, de la Moldova în Bucate. În această categorie, Vascar a adus și o noutate absolută, Produsele Rumenite, Alege Natural Fără E-uri, preparate printr-o procedură ce permite păstrarea proprietăților nutritive și asigurarea unui gust natural, savuros.

Înfiintată în 1984 la Vaslui, Vascar este o companie cu capital 100% românesc. Pentru Vascar lucrează mai mult de 400 de angajati, iar compania deține o fabrică de procesare la Vaslui și 21 magazine proprii în regiunea Moldova, fiind unul dintre principalii angajatori din regiune. Produsele Vascar și Moldova în Bucate sunt distribuite la nivel național, în hypermarket-uri, magazine tradiționale partenere și online, pe www.freshful.ro și www.sezamo.ro. De asemenea, Vascar este o companie care produce produse “marcă proprie” pentru Carrefour, Mega Image, Penny Market și Lidl. Vascar a înregistrat la finalul anului 2022 o cifră de afaceri de 108,9 milioane de lei.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vascar obține accesul pe piața din SUA. Compania va exporta pateuri și conserve din carne de porc