Lectură de 2 minute

23 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Vânzările PepsiCo au crescut cu 24% în al doilea trimestru din acest an

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Pepsico a crescut prognoza profitului pentru anul 2021, pe baza cererii crescute pentru băuturile sale, în urma eliminării restricțiilor în majoritatea statelor, scrie ESM Magazine. Acțiunile companiei au crescut cu 2% la 152,25 dolari după vaccinarea populației, iar redeschiderea locurilor publice din Statele Unite a dus la o creștere a vânzărilor cu 24% în al doilea trimestru al acestui an. 

 

Veniturile nete din vânzările de băuturi către școli, restaurante, stadioane și alte businessuri în America de Nord s-a dublat în acest trimestru, iar vânzările de băuturi în străinătate s-au îmbunătățit de asemenea. PepsiCo declară că și-a dublat vânzările în mod organic pe piețele emergente ca Mexic, Brazilia și India.

Venitul net total al companiei a crescut cu 20,5% la 19,22 milioane de dolari în acest trimestru încheiat la 12 iunie, peste așteptările prognozate la 17,96 milioane de dolari.

Cu excepția unor articole, compania a câștigat 1,72 de dolari pe acțiune, peste așteptările estimate la 1,53 de dolari pe acțiune.

Lanțul de gustări din America, Frito-Lay, a raportat o creștere netă de 7%,în ciuda așteptărilor că businessul va merge mai încet ca urmare a eliminării treptate a restricțiilor.

Compania precizează că așteptările fiscale pentru 2021 per acțiune ar trebui să crească la 11%, comparativ cu prognoza prealabilă a unei creșteri mari cu o singură cifră. Compania a prognozat o creștere organică pe tot anul de 6%.

PepsiCo menționează că va extinde un program de productivitate care va introduce mai multă automatizare în diferite piețe și va optimiza procesele sale de fabricație și lanțul de aprovizionare, rezultând taxe anticipate înainte de impozitare de aproximativ 3,15 miliarde de dolari. Estimarea anterioară a costului programului a fost de aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

În plus, compania își propune să reducă conținutul de zahăr din produsele populare din Europa cu un sfert până la jumătatea deceniului, precum și dezvoltarea unor băuturi mai sănătoase, hrănitoare.

Citeste si:
Indra Mihăilă, PepsiCo: Circa 95% din necesarul materiei prime provine din România
Indra Mihăilă, PepsiCo: Circa 95% din necesarul materiei prime provine din România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Vânzările PepsiCo au crescut cu 24% în al doilea trimestru din acest an