Lectură de un minut

24 Mai 2022 - Știri și Noutăți

Ursus Breweries lansează în România berea Kozel, cel mai vândut brand din Cehia

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de bere Ursus Breweries lansează în România brandul Kozel, disponibil atât în varianta de 330 de mililitri, la sticlă, cât și la doză de 500 de mililitri. Portofoliul include Kozel Premium, o bere blondă și Kozel Dark, o bere cu gust răcoritor, care a ajuns cea mai vândută bere neagră din Cehia, conform studiilor realizate de Nielsen Retail Audit în anul 2021.

Kozel a apărut în anul 1874 și înseamnă „țap” în cehă, iar o bere neagră se numea la acea vreme „bock”, cuvânt care înseamnă „țap” în germană. Fondatorul fabricii de bere, Franz Ringhoffer, și-a dat seama că era necesar să se distingă de concurenții săi și a început să producă în Velke Popovice o bere închisă la culoare, după tradiția locală, cunoscută local sub numele de Kozel.

Kozel este exportat în peste 50 de țări din întreaga lume, cum ar fi Finlanda, Suedia, Germania, Austria, Slovenia, Croația, Polonia, Cehia, Italia, Coreea de Sud.

Afacerile Ursus, al doilea cel mai mare producător de băuturi din românia, după Coca-Cola HBC, au crescut în pandemie și au trecut de pragul de două miliarde de lei, în 2020 dar profitul s-a diminuat până la 244,7 milioane de lei.

Ursus Breweries este unul dintre producătorii de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o mini-facilitate de producție în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din Asahi Europe & International.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ursus Breweries lansează în România berea Kozel, cel mai vândut brand din Cehia