Lectură de 3 minute

16 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Unde poți mânca bine în București, la final de săptămână? Restaurante și târguri culinare

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Pentru că se apropie weekendul, iar vremea pare să țină cu noi, iată câteva locuri în care ne putem distra, dar și mânca bine în acest final de săptămână. 

Sursa foto: Pixabay.com

“Târgul Moşilor de Iarnă”

Începând cu 16 februarie, în parcul IOR, are loc “Târgul Moşilor de Iarnă”. Sărbătoarea populară a Moşilor de Iarnă precede Lăsata Secului şi este dedicată morților, moşilor şi strămoşilor noştrii, o încununare a preparatelor tradiţionale româneşti pentru cinstirea celor dragi: plăcinte, covrigi, colaci cu mere şi nuci, mâncare gătită, piftii, sarmale şi altele.

Reţete şi obiceiuri tradiţionale adunate din toate zonele ţării şi aduse în faţa publicului prezent, preparate ciobăneşti de la stâna lui Nicolae Ciobanul, sosit tocmai din Alba, cu reţete strămoşeşti şi secrete bine păstrate: sarmale, pomana porcului, slănină afumată şi cu mirodenii fel de fel, fripturi la ceaun sau pe grătar, pastramă la tigaie ori friptă-n jar, cârnaţi de casă tradiţionali, afumaţi, picanţi din carne de porc, vită sau oaie, carne la garniţă, pârjoale, sarmale, tocănițe, vin fiert şi țuică fiartă, ce mai, un adevărat festin culinar pentru un weekend întreg.

De la sărbătoarea Moşilor de Iarnă nu puteau lipsi nici plăcintele, covrigii şi colacii împletiţi tradiţionali, frământate doar din ingrediente naturale de la ţărani romani.

Evenimentul se încheie duminică, pe 19 februarie.

Beca`s Kitchen

Inclus de Tripadvisor în Top 100, Beca`s Kitchen este o afacere de familie, aflată pe strada Mihai Eminescu, nr. 80, în București.

Restaurantul aparține Andreei Beca, absolventă a Facultății de Litere și fost angajat al unei companii de retail. Beca a dat traducerile din multinațională pe deschiderea propriei bucătării, iar acum așteaptă clienții în restaurantul său, deschis de luni până vineri, între 17:30 și 22:30.

Citeste si:
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un bun vânzător. Dacă nu există cumpărător, nu există nici Laura Olaru

Cu un meniu divers, aflați de aici ce ați putea mânca la restaurant.

Merkana Grill & Kebab, restaurant nou în oraș

Restaurantul Merkana Grill & Kebab va fi inaugurat pe 17 februarie, pe Nerva Traian.

Pentru sărbătorirea deschiderii, puteți beneficia chiar și de o shaorma gratis.

fabrica

Restaurantul, aflat la 12 minute de mers pe jos de la Piața Unirii, profită de vremea bună și vă invită pe terasă în acest weekend.

Cu siguranță veți avea ce să alegeți din meniul bogat al restaurantului.

În plus, sâmbătă seara va fi organizat și un concert al celor de la Luna Amară, cu bilete între 75 și 85 de lei.

Festivalul turcesc

În acest weekend, se desfășoară și festivalul turcesc, în parcul Titan.

Între orele 11:00 - 19:00, vă puteți bucura de preparatele, dar și de tradițiile turcești.

De asemenea, toți bani strânși în acest weekend vor merge către cei rămași fără adăpost în urma puternicului cutremur de pe 6 februarie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Unde poți mânca bine în București, la final de săptămână? Restaurante și târguri culinare