Lectură de 2 minute

28 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Unde mâncăm înghețată bună: top 5 gelaterii preferate de bucureșteni

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

În București, există o mulțime de gelaterii care oferă numeroase sortimente de înghețată artizanală. retail.ro a creat un top cinci cu gelateriile preferate de bucureșteni, pe care să le vizitați în această vară. 

Sursa foto: Unsplash

Gelateria Anelyse

Anelyse este o gelaterie tip gelato-truck, o afacere deschisă în pandemie, cu înghețată artizanală produsă chiar de cei doi fondatori. Cel mai vândut sortiment este cel cu aromă de fistic, iar o cupă costă 9 lei. Poate fi comandată şi prin aplicaţiile de livrare de mâncare.

Sweetology

În cazul în care ești vegan, Sweetology este locul unde aromele se combină perfect. Gelateria oferă clienților opțiuni vegane pe lângă sortimentele clasice:

Vegane

  • Squeezed Grapefruit și Aperol,
  • mure,
  • zmeură,
  • mango,
  • ciocolată belgiană,
  • lămâie și lime.

Nevegane

  • caramel sărat,
  • Ciocolată belgiană cu lapte și alune de pădure,
  • nucă de cocos,
  • fistic,
  • vanilie.

Gelateria este deschisă de luni până duminică, între orele 10:00 și 21:00. Toate produsele Sweetology sunt realizate din ingrediente 100% naturale în laboratorul din Calea Victoriei nr. 122.

Velocita

Velocita este o cafenea italiană de pe Calea Victoriei. Locația a fost deschisă de doi antreprenori români și este specializată în înghețată, tiramisu și prosecco. Programul de funcționare al gelateriei este de luni până duminică: 09:00-22:00.

Citeste si:
Cocorico, din nou la târguri: ce preparate găsim la food-truck-urile Artisan by Cocorico
Cocorico, din nou la târguri: ce preparate găsim la food-truck-urile Artisan by Cocorico

Bucureștenii vor putea alege dintre două tipuri de înghețată: gelato și sorbet (fără lapte, smântână și ouă, doar fructe, zahăr și apă). Velocita are circa 16 sortimente de înghețată, printre care fistic, vanilie, nucă de cocos, cafea (gelato), mango, zmeură sau căpșuni (sorbet).

Friddi

Dacă ești în căutare de înghețată organică, Friddi este locul potrivit pentru tine. În laboratorul gelateriei se produc înghețate 100% naturale, artizanale, de tip gelato și sorbetto. Anumite sortimente, precum fistic de Bronte, alune de Piemont sau vanilie de Madagascar, sunt certificate organic.

Friddi's poate fi găsit pe strada Vasile Alecsandri nr. 4, dar poți comanda produsele lor și prin Bolt. Gelateria este deschisă de luni până duminică, între orele 09:00 și 23:00.

Gioelia Cremeria

La Gioelia Cremeria ( fosta Cremeria Emilia) există o mulțime de sortimente din care poți alege, fie la cornet, fie la pahar. Printre cele 46 de arome se numără: căpșuni, iaurt, fistic, mango, arahide sărate, rodie, lămâie.

Dacă nu sunteți un mare fan al înghețatei tradiționale, la Emilia poți opta pentru o prăjitură cu înghețată, cum ar fi tiramisu. Pentru cei care nu au fost niciodată la gelaterie, adresa este Strada Franceza, chiar în Centrul Vechi, dar și pe Calea Victoriei și în câteva malluri din Capitală.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Unde mâncăm înghețată bună: top 5 gelaterii preferate de bucureșteni