Lectură de 2 minute

04 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Un nou trend pe piața globală: Cafeaua cu ciuperci medicinale

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

O ceașcă de cafea poate fi cel mai greu de înlocuit cu un produs de bază - și totuși, exact acest lucru și-au propus producătorii de cafea cu ciuperci. 

Sursa foto: Pixabay

Cafeaua cu ciuperci folosește ciuperci medicinale amestecate cu boabe de cafea. Ingredientul este descris ca fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor, a stresului și în îmbunătățirea sistemului imunitar, potrivit UCLA Health, notează fooddive.com.

Mai mult, piața globală a ciupercilor este așteptată să crească până la 4,12 miliarde de dolari până în 2030, extinzându-se cu o rată de 5,5% din 2023 până în 2030, potrivit Research and Markets. Beneficiile medicinale ale ciupercilor se află în spatele acestei creșteri preconizate, spun experții.

Între timp, preferința tot mai mare pentru băuturile ready-to-drink, împreună cu creșterea gradului de conștientizare atât în ceea ce privește aprovizionarea durabilă și etică a băuturilor, cât și "experiențele savuroase ale cafelei", sunt, de asemenea, responsabile pentru această creștere, potrivit raportului.

Aprovizionarea, o provocare majoră pentru industrie

Într-o lume post-pandemică, consumatorii caută din ce în ce mai mult ingrediente precum ciupercile care le susțin atât sănătatea fizică, cât și cea mentală. Dar este, de asemenea, o piață reglementată, într-o oarecare măsură; în sensul că ciupercile care sunt comercializate ca aditivi alimentari trebuie să respecte reglementările privind siguranța alimentară din Legea federală privind alimentele, medicamentele și produsele cosmetice (FD&C).

Pe de altă parte, atunci când ingredientele sunt vândute ca suplimente alimentare, acestea trebuie să respecte Legea privind sănătatea și educația în materie de suplimente alimentare (DSHEA), care asigură accesul consumatorilor la o mare varietate de suplimente și oferă clienților informații privind utilizarea preconizată.

O provocare majoră pentru industrie este aprovizionarea, potrivit lui Scott Frohman, fondator și director executiv al producătorului de băuturi Odyssey Mushroom Elixir.

Dezvoltarea industriei ciupercilor

Cafeaua cu ciuperci poate fi preparată în două moduri - fie prin amestecarea zațului de cafea cu pulberi și extracte de ciuperci, fie prin infuzarea boabelor de cafea cu ciuperci, folosind boabele pentru a ajuta ciupercile să crească, a declarat Brianna Harris, director de dezvoltare a produselor și nutriție la Vitacup.

Citeste si:
Aproape 20.000 de români au vizitat CoffeEast. Când va avea loc următoarea ediție a festivalului regional de cafea
Aproape 20.000 de români au vizitat CoffeEast. Când va avea loc următoarea ediție a festivalului regional de cafea

Unii producători de băuturi caută să înlocuiască cu totul boabele de cafea, cu alternative cu conținut mai scăzut de cofeină, cum ar fi MUD\WTR, o alternativă la cafea realizată cu cacao, ierburi ayurvedice și ciuperci funcționale.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un nou trend pe piața globală: Cafeaua cu ciuperci medicinale