Un nou concept de mall luat in considerare

Publicat pe 20 Aprilie 2017 in Stiri si noutati

Conceptul de strip mall este indicat pentru orasele cu o populatie de peste 30.000 de locuitori. Aici vor fi inaugurate galerii comerciale, acestea depasind numarul mallurilor clasice.

Strip mallul reprezinta un centru comercial de dimensiuni mici. Acesta este compus din magazine individuale dispuse doar pe un nivel, intrarea facandu-se direct din zona de parcare.

Se apreciaza ca noul format va fi extins in urmatorii 3-4 ani la nivel national. Acesta va fi prezent in zonele din afara Bucurestiului.

Potrivit datelor Cuhaman & Wakefield Echinox, in prezentmallurile clasice au o pondere de 59% in aceasta suprafata, parcurile de retail 34%, iar galeriile comerciale 7%. In Romania cumparaturile se fac din peste 60 de malluri si parcuri de retail.

Daniela Popescu, director asociat in cadrul departamentului de retail al Colliers International a declarat: .„In anii urmatori nu vom mai vedea 4-5 malluri care se construiesc in acelaşi timp, dar vor fi, probabil, intre sase si zece strip malluri pe an. La nivelul actual al puterii de cumparare, piata romaneasca a ajuns la saturare in privinta centrelor comerciale mari.

In prezent se lucreaza la sapte strip malluri in orase romanesti. La nivel national Bistrita, Dorohoi, Mioveni, Oradea, Pascani si Targoviste urmeaza sa primeasca un astfel de loc.

Sursa foto: pixabay.com


Mai multe despre

Centre comerciale, Mall-uri, Strip mall

Recomanda

Comentarii: Un nou concept de mall luat in considerare