Lectură de 4 minute

22 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Un cântar auto modern îți menține afacerea relevantă

Advertorial

Abonează-te pe  

Performanța unui cântar auto este direct legată de performanța unei afaceri care se bazează pe rezultatele unuia dintre cele mai utilizate instrumente de determinare a greutății din societatea modernă. Cântarul auto, cântarul rutier sau podul basculant reprezintă una dintre investițiile cheie pentru o firmă, atât din punct de vedere valoric, cât și în ceea ce privește influența asupra bunei desfășurări a operațiunilor. Importanța acestuia generează și o foarte mare responsabilitate în alegerea modelului adecvat activității desfășurate, unul care trebuie să funcționeze timp îndelungat, până la amortizarea investiției, dar și în mod optim, afișând în mod constant rezultate de a căror corectitudine depinde robustețea cifrei de afaceri.

Sursa foto: Scaleit.ro

Cântarele de camioane, precizie și performanță

Cântarele auto sunt instrumente de mari dimensiuni, cu o poziționare fixă, fiind amplasate strategic în perimetrul de activitate al unei firme, astfel încât să se poată realiza cu maximă eficiență cântărirea integrală a autovehiculelor și a încărcăturilor acestora. Corecta alegere a celui mai bun model și instalarea corespunzătoare le influențează durata de funcționare în condiții optime, de aceea este foarte importantă informarea prealabilă asupra principalelor caracteristici ale acestor cântare. Sau o poți lua pe scurtătură, beneficiind de expertiza unui consilier care să îți „traducă” specificațiile tehnice.

Apelarea la serviciile unei firme cu experiență în domeniu este o garanție că faci o investiție cu cap, deoarece aceasta își va asuma decizii esențiale, care nu vor mai apăsa pe umerii tăi. Spre exemplu, când îți propui să îți instalezi un cântar pentru tiruri, primul pas constă în stabilirea nivelului la care acesta va fi amplasat - la sol sau îngropat. Apoi trebuie stabilită dimensiunea, pentru a se potrivi cu lungimea și lățimea autovehiculelor cântărite, în general de până la 18 m lungime și de maximum 3 m lățime. Esențial este ca un cântar pentru camioane să suporte întreaga greutate a unui vehicul, așezat complet pe suprafața lui.

Asta poate presupune, uneori, abateri de la dimensiunile standard și tocmai de aceea colaborarea cu un furnizor de asemenea echipamente cu experiență este atât de importantă. Acesta îți poate oferi, la nevoie, și opțiunea unor dimensiuni atipice, bunăoară pentru cântărirea unor vehicule agabaritice sau multicompartimentate, cu umplere secvențială, pentru care este nevoie de instalarea unei rampe cu specificații speciale. Inclusiv în ceea ce privește capacitatea există loc de negociere. Din acest punct de vedere, cântarele pod basculă pot susține greutăți de până la 80 de tone, iar numărul de diviziuni de lucru, influențat de celula de sarcină integrată, variază între 10 și 20 kg.

Provocări la instalarea unui cântar rutier

Indiferent că amploarea operațiunilor tale necesită instalarea unui cântar auto de 15 tone sau de 60 de tone, potențialele probleme sunt aceleași, dacă nu există o adecvare la caracteristicile amplasamentului și ale activității. Alegerea locului potrivit pentru instalare este esențială pentru optimizarea operațiunilor, deoarece de această decizie depinde eficiența procesului de cântărire. Cât de ușor este accesul la receptorul de sarcină? Aceasta este una dintre cele mai importante întrebări care trebuie puse. În mod optim, cântarele auto trebuie amplasate în proximitatea accesului în perimetrul unității, iar terenul ar trebui să aibă o configurație cât mai uniformă.

Trebuie stabilite cât mai realist și caracteristicile receptorului de sarcină, componenta care preia greutatea vehiculului și care poate fi din beton sau din metal. Fiecare model are avantaje și posibile dezavantaje, un sfat potrivit fiind aur curat mai ales pentru o afacere la început de drum în acest domeniu. Pe scurt, cântarele de camion din beton sunt de obicei instalate suprateran, fie prin turnare pe amplasament, fie prin montarea de module prefabricate. Acestea presupun un efort inițial mai mare, dar sunt mai puțin pretențioase decât modelele metalice, în cazul cărora trebuie să se țină cont de proprietățile metalului, mai exact de potențialele deformări sub influența factorilor de mediu.

Nu poate fi ignorat nici „creierul” cântarului de tir, fără de care orice altă decizie este pierdere de vreme. Este vorba atât despre totalitatea componentelor electronice, cât și despre partea de soft a cântarului auto, cea care dă rezultatele. Toate aspectele de mai sus se complică un pic și mai tare atunci când se pune problema instalării unui cântar auto mobil. Acesta îi este, bineînțeles, foarte util unei firme cu mai multe puncte de lucru, însă dezasamblarea, transportarea și reasamblarea repetate vin cu anumite provocări de logistică care fac și mai importantă alegerea unui cântar auto relocabil de cea mai bună calitate, dar și de la un furnizor dispus să ofere asistență la nevoie.

Determinarea exactă a cantității de mărfuri încărcate, mutate și achitate este esențială în transporturi, unde fiecare kilometru parcurs costă, iar în funcție de precizia unui cântar auto poți stabili exact cât.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un cântar auto modern îți menține afacerea relevantă