Lectură de un minut

13 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Un brand românesc lansează o colecție capsulă de accesorii din materiale reciclate

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Katerini, brand românesc de accesorii prêt-à-porter și made-to-measure, lansează Silver Lining, o colecție capsulă realizată integral din PET și mase plastice reciclate. Proiectul a luat naștere din dorința de a crește gradul de conștientizare în rândul comunității asupra necesității de a adopta o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător și de a crea un produs valoros prin sustenabilitatea sa. 

Colecția cuprinde mai multe piese ce încapsulează ideea de sustenabilitate, printre care modele de cercei, brățări, accesorii de păr și broșe, realizate integral din materiale plastice reciclate, toate decorate cu linii fine, argintii.

„În perioada aceasta, am priceput, realmente, că Planeta răspunde la dezechilibrul creat, am înțeles ce înseamnă un eco-sistem rănit și cum se întorc toate acestea înapoi la noi”, declară Ecaterina Colasîz, creatoarea brandului Katerini. „Din punct de vedere social, o colecție realizată din materiale reciclate poartă însemnul inițiativei și are puterea exemplului. Cel mai important, în timpul și mai ales, locul în care ne aflăm, este să oferim informație și să contribuim la conștientizare. Ideea nu este să încurajăm consumerismul prin aceste produse, ci mai degrabă conceptul și inițiativa, care sunt un plus valoare pentru noi ca oameni și pentru noi ca brand”, adaugă Ecaterina.

Prin colecția Silver Lining, brandul Katerini reușește să depășească modelul „fast fashion”, care a dominat și remodelat industria modei și să integreze în ADN-ul și strategiile sale practici sustenabile, esențiale pentru conturarea unui viitor promițător. Astfel, accesoriile realizate integral din materiale reciclate demonstrează că există și o alternativă favorabilă de a răspunde cererilor existente pe piață.

Accesoriile Katerini pot fi achiziționate din magazinul online www.katerinimou.com, din showroom-ul de prezentare, situat în Strada Madrid 4, București. Piesele mai sunt disponibile și în alte locații fizice din capitală, precum: showroom Otilia Brăiloiu (Str. Brazilia 16), Ro Land, JW Marriott (Calea 13 Septembrie 90) și Molecule F (Str. Gen. Eremia Grigorescu 4).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Un brand românesc lansează o colecție capsulă de accesorii din materiale reciclate