Lectură de un minut

08 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Uniunea Europeană va interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Statele membre au aprobat propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022. Dioxidul de titan este folosit drept colorant în mai multe produse precum guma de mestecat, diverse produse de patiserie, suplimente alimentare, supe și bulionuri. 

Propunerea Comisiei se bazează pe un aviz științific al Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, care a ajuns la concluzia că E171 nu mai poate fi considerat sigut atunci când este utilizat ca aditiv alimentar.

Textul va intra în vigoare la începutul anului 2022, cu excepția cazului în care Consiliul sau Parlamentul European vor adopta o obiecție până la sfârșitul acestui an. Va începe apoi o perioadă de eliminare treptată de 6 luni, după care se va aplica o interdicție totală de utilizare în produsele alimentare.

„Siguranța alimentelor noastre și sănătatea consumatorilor noștri nu sunt negociabile. În prezent, acționăm decisiv împreună cu statele membre, pe baza unor date științifice solide, pentru a elimina un risc legat de o substanță chimică utilizată în alimente”, a declarat Stella Kyriakides, comisar pentru sănătate și siguranță alimentară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Uniunea Europeană va interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022