Lectură de 3 minute

13 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Tranzacție uriașă din retail, anulată: evoMAG nu mai cumpără elefant.ro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

evoMAG nu mai cumpără elefant.ro, decizie ce părea definitivă în luna mai a acestui an. Anunțul a fost publicat într-un raport al Bursei de Valori București. 

Sursa foto: evoMAG

Elefant Online S.A. informează investitorii cu privire la renunțarea de către acționarii societății la perfectarea tranzacției prin care Evolution Prest Systems SRL urma să dobandească un pachet de acțiuni reprezentând 68,4561% din capitalul social al Elefant Online S.A.

În continuare, acționarii Elefant Online S.A. vor asigura suportul necesar pentru derularea în mod optim a activității comerciale din cadrul societății, se arată în raportul emis de BVB.

Mihai Pătrașcu a vorbit la finalul lunii septembrie, în cadrul evenimentului ecomTEAM 2023, organizat de wall-street.ro, despre povestea din spatele cumpărării elefant.ro.

„În 2020-2021, business-urile din online au crescut și cu 50%. Problema este că oamenii au comportamente și revin la ele, iar foarte multe businessuri au fost în dificultate. Atunci noi ne-am întrebat ce putem face strategic. Avem bani să cumpărăm magazine online? La nivelul 2020-2021 nu(...) Anul trecut am reușit să aducem un fond de investiții, Catalyst România. Apoi au apărut mai multe oportunități, noi ne-am uitat la mai multe businessuri mari în România, aflate într-o anumită situație, nu neapărat rea și am ajuns la această oportunitate(de a cumpăra elefant.ro n.r.) deși eram în discuții cu mai multe, dar unele au picat din diverse considerente, că știți că deal-urile vin, dar puține se închid”, preciza Mihai Pătrașcu, la finalul lunii septembrie, în cadrul evenimentului ecomTEAM, organizat de wall-street.ro.

Evolution Prest Systems S.R.L este compania din spatele retailerului online evoMAG, care a ajuns în urma acestei tranzacții să dețină 68,4% din elefant.ro. Compania anunța la începutul anului că a bugetat investiții de 500.000 de euro în 2023, de două ori și jumătate mai mari decât anul trecut. evoMAG, magazin online fondat de către Mihai Pătrașcu, a înregistrat în 2022 afaceri de 36 de milioane de euro și estimează, pentru anul acesta, o creștere de 5% - 10%, într-un context de piață mai dificil, cu un mediu concurențial crescut și multiple provocări la nivel macroeconomic și politic.

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează zeci de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar acum 3 ani a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu. evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienți ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite. evoMAG a fost fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.

Citeste si:
evoMAG: Românii optează din ce în ce mai mult pentru asigurare pentru produsele comandate
evoMAG: Românii optează din ce în ce mai mult pentru asigurare pentru produsele comandate
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Tranzacție uriașă din retail, anulată: evoMAG nu mai cumpără elefant.ro