Lectură de 2 minute

30 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Alibaba și Auchan, tranzacție de 3,6 miliarde de dolari în China

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Alibaba Group Holdings investește 3,6 miliarde de dolari pentru a cumpăra pachetul majoritar de acțiuni deținut de grupul francez Auchan Retail în lanțul de magazine Sun Art. Astfel, Alibaba își mărește controlul prin participația de acțiuni câștigănd teren pe piața din China, scrie Reuters.

Gigantul de comerț electronic speră ca astfel să își valorifice și mai puternic prezența în China, prin preluarea celor 481 de hipermarketuri și 3 supermarketuri Sun Art, din China. Retailerul francez Auchan se retrage astfel de pe piața de retail din China.

Mișcarea vine în contexul în care Alibaba își extinde prezența în sectorul de retail offline, iar creșterea de e-commerce tradițional încetinește. Astfel, Alibaba, care deținea deja 21% din Sun Art printr-o unitate, își va mări acțiunea la aproximativ 72% prin achiziționarea unor acțiuni ale A-RT Retail Holdings, care deține 51% din Sun Art.

„Pe măsură ce pandemia COVID-19 accelerează digitalizarea stilurilor de viață ale consumatorilor și a operațiunilor de întreprindere, acest angajament față de Sun Art servește la consolidarea noii noastre viziuni ca retaileri și oferă mai multor consumatori o experiență complet integrată”, a declarat Daniel Zhang, Președinte și Director Executiv Alibaba.

Alibaba a menționat totodată că, Peter Huang, actual director executiv al Sun Art, va fi numit și președinte al grupului. La scurt timp după ce anunțul a fost făcut de Alibaba, acțiunile Sun Art au crescut cu peste 27%.

Alibaba a reușit să extindă în China punctele de vânzare pentru Freshippo, un lanț de supermarketuri care asigură și servicii de livrare online, ajungând astfel la 214 unități, conform unui raport recent de venituri. De asemenea, a lucrat și cu proprietarii de magazine de proximitate pentru a oferi servicii de tehnologie și analiză de date.

Rivalii de e-commerce ai Alibaba din China au făcut mișcări similare. Retailerul online, JD.Com Inc 9618.HK are în portofoliu și conduce magazinul alimentar 7Fresh.

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Alibaba și Auchan, tranzacție de 3,6 miliarde de dolari în China