Lectură de 2 minute

13 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Torturile cu personaje pentru copii, în creștere în pandemie

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

De la începutul anului, comenzile de torturi colorate, decorate cu personaje din filme sau desene animate au crescut semnificativ. Tuffli, o cofetărie din Iași, a realizat o serie de sondaje în mediul online pentru a afla motivul și a alcătuit și un top al celor mai îndrăgiți supereroi din perioada asta.

Lunile de distanțare socială impuse de criza sanitară au schimbat multe dintre obiceiuri. Printre cei care au simțit cel mai mult schimbarea au fost copiii, odată ce școlile s-au închis, iar interacțiunea la joacă a fost limitată.

Dacă anterior părinții organizau petreceri cu fast pentru cei mici, astăzi aniversările sunt mai restrânse și mai precaute, dar nu mai puțin dulci. Din acest motiv, la dorința copiilor, aleg să comande torturi ornate cu supereroi în miniatură.

Psihologii au o explicație pentru acest trend: identificarea cu supereroi este o modalitate prin care copiii fac față contextelor solicitante din punct de vedere emoțional.

Pe parcursul dezvoltării copiilor, există chiar o „perioadă magică” - între 2 și 6 ani - în care acest mecanism poate susține o funcționare psihologică sănătoasă. Este o reală resursă pentru cei mici, iar părinții pot folosi metafora supereroilor atunci când copiii sunt copleșiți, pentru a-i sprijini să-și activeze resursele prin care să depășească o situație cu potențial stresant. În contextul pandemiei, poate reduce tendințele anxioase ale copiilor”, consideră Andreea Chirilă, psihoterapeut integrativ, profesor asociat în cadrul UAIC, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației.

În cadrul unui poll desfășurat pe Facebook, cele mai populare figurine de pe torturile decorate - inspirate din filme, jocuri video sau serii de jucării, sunt: Eroi în pijama, Păpușile LOL, Clubul lui Mickey Mouse, Frozen Regatul de Gheață și Fortnite. Pe lista mențiunilor se află și Maeștrii Ninjago, Ariel – Mica Sirenă, Cars și Brawl Stars, conform cofetăriei ieșene Tuffli.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Torturile cu personaje pentru copii, în creștere în pandemie