Lectură de 2 minute

21 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Topul producătorilor de bere din Europa. Pe ce loc se află România 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Potrivit celor mai recente date ale Eurostat, producția de bere a crescut anul trecut la 34,3 miliarde de litri în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă o creștere de 7% față de anul trecut. Creșterea înseamnă că nivelurile de producție de bere în întregul bloc comunitar sunt acum la același nivel cu cele din 2019, adică înainte de pandemia COVID-19, când producția se situa la 34,7 miliarde.

Sursa foto: Pixabay

Producția totală de bere în întreaga Europă - cu sau fără alcool - s-a situat la 80 de litri pe cap de locuitor, arată datele Eurostat, citează ESM.

Dar care sunt principalele țări producătoare de bere în Europa? Iata topul celor mai importanți producători potrivit analizei cifrelor.

1. Germania

Total: 7,6 miliarde de litri.
Reprezentând mai mult de o cincime (22,2%) din producția totală de bere din Uniunea Europeană, Germania se situează la loc fruntaș, producând anul trecut aproximativ 7,6 miliarde de litri de bere. Astfel, aproape un sfert din toate berile produse în UE provin din Germania. În plus, Germania este un important exportator de bere, cu 1,5 miliarde de litri exportați.

2. Spania

Total: 3,9 miliarde de litri.
Spania a produs anul trecut un total de 3,9 miliarde de litri de bere, ceea ce reprezintă aproximativ 11,5% din producția totală de bere a Uniunii Europene.

3. Polonia

Total: 3,7 miliarde de litri.
Cu o producție de bere de 3,7 miliarde de litri, Polonia se situează imediat după Spania, ocupând locul al treilea. Aceasta echivalează cu aproximativ 11% din producția totală de bere din Uniunea Europeană.

4. Olanda

Total: 2,6 miliarde de litri.
Producția anuală de bere din Olanda - țara de origine a Heineken - se ridică la 2,6 miliarde de litri, potrivit Eurostat, ceea ce o situează pe locul al patrulea ca mărime în Uniunea Europeană. Olanda este cel mai mare exportator de bere din Uniunea Europeană.

5. Franța

Total: 2,0 miliarde de litri.
Aflată pe locul cinci, Franța reprezintă aproximativ 5,9% din producția totală de bere din Uniunea Europeană, cu o producție anuală de 2,0 miliarde de litri.

6. Belgia

Total: 2,0 miliarde de litri (estimat).
Datele privind dimensiunea industriei belgiene a berii nu sunt disponibile prin intermediul Eurostat, însă alte surse de date estimează o producție de 2,0 miliarde de litri. Ceea ce este clar, însă, este nivelul de bere exportată anual din Belgia, care s-a ridicat la 1,6 miliarde de litri anul trecut.

Citeste si:
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine
Cifrele grupului HORNBACH în 2023: ce produse s-au vândut cel mai bine

7. Italia

Total: 1,9 miliarde de litri.
Cu o producție anuală de 1,9 miliarde de litri, Italia este al șaptelea mare producător de bere din Uniunea Europeană.

8. Cehia

Total: 1,8 miliarde de litri.
O țară cu o reputație îndelungată pentru berile de calitate, Cehia ocupă locul opt pe listă, cu o producție de 1,8 miliarde de litri de bere pe an. Cehia exportă anual 0,6 miliarde de litri de bere.

9. România

Total: 1,6 miliarde de litri.
România produce aproximativ 1,6 miliarde de litri de bere pe an, ceea ce o situează pe locul nouă în topul celor mai mari producători de bere din Uniunea Europeană.

10. Austria

Total: 774 milioane de litri
Completând topul primilor zece, Austria a produs anul trecut aproximativ 774 de milioane de litri de bere, potrivit Eurostat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Topul producătorilor de bere din Europa. Pe ce loc se află România