Lectură de 3 minute

17 Jun 2020 - Știri și Noutăți

Toate magazinele din mall-urile companiei Iulius s-au redeschis și au sistem video online de verificare a gradului de ocupare 

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Toate magazinele din Palas Iași și Iulius Town Timișoara, dar și din rețeaua națională Iulius Mall din Cluj-Napoca, Suceava și Iași și-au reluat activitatea. Măsurile de siguranță includ de la acțiuni permanente de dezinfecție, implementarea unui program de tracking în mall și sistem video online de verificare a gradului de ocupare, până la reorganizarea fluxurilor de acces, optimizarea calității aerului și purtarea obligatorie a măștilor, se arată într-un comunicat de presă.

În cele cinci mall-uri din portofoliul companiei Iulius a fost reluată activitatea tuturor celor peste 1.000 de retaileri.

„Suntem optimiști pentru viitor, în contextul în care în următoarea lună avem peste 10 inaugurări de branduri internaționale, unele în premieră în regiunile în care suntem prezenți, care erau planificate pentru perioada în care am avut restricții. Continuăm să monitorizăm evoluția întregului context, astfel încât să operăm la parametri optimi”, a declarat Sebastian Mahu, head of asset management Iulius.

Pe lângă shopping, puncte de atracție au fost și parcurile încadrate în proiectele mixed-use din portofoliu, dar și terasele cu deschidere spre grădini.

Măsurile din Iulius Mall

Măsuri de prevenire și distanțare fizică implementate în rețeaua națională de mall-uri:

  • fluxurile de intrare/ieșire sunt reorganizate diferențiat,
  • la intrare sunt termoscannere pentru monitorizarea temperaturii, covoare profesionale impregnate cu substanțe active, dispensere cu dezinfectant
  • personal instruit pentru a monitoriza respectarea normelor de siguranță
  • accesul este permis doar cu purtarea măștii de protecție,
  • la intrări sunt amplasate automate cu mănuși, măști și dezinfectant, pe care clienții le pot cumpăra.

Pentru menținerea distanțării fizice, este implementat un sistem de tracking care permite raportarea densității în timp real și acces video online pentru vizualizarea gradului de ocupare pentru mall și parc, capacitatea lifturilor este limitată, fluxul pe scările rulante și fixe este diferențiat pentru urcare/coborâre, iar în zonele de așteptare există semnalistică ce evidențiază păstrarea distanței.

Compania susține că sistemul de ventilație funcționează cu un procent de 100% aer proaspăt, fără recirculare.

„Se desfășoară acțiuni permanente de dezinfecție, iar zonele de contact direct, cum sunt mânerele ușilor, sunt securizate cu folie nanoseptică cu funcție de autocurățare. În plus, acțiunile de dezinfecție prin nebulizare se realizează săptămânal, fiind unul dintre cele mai eficiente procese, care acționează și pentru sistemele de ventilație. De asemenea, pentru o bună informare a clienților, pe toate suporturile media sunt afișate recomandările pentru vizitatori, care vizează respectarea măsurilor de siguranță și de distanțare fizică. Mesajele rulează și prin intermediul sistemului radio intern”, se arată în comunicatul de presă.

Citeste si:
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene

Măsuri de protecție au fost luate și pentru parcuri, acolo unde vor fi montate stații mobile de dezinfecție, iar băncile sunt dezinfectate în permanență.

Înfiinţat în anul 1991, Iulius este singurul dezvoltator şi operator de proiecte de tip mixed-use din România, cu un portofoliu operaţional care cuprinde peste 300.000 mp de spaţii de retail şi 146.200 mp de spaţii office.

Compania a creat reţeaua naţională Iulius Mall, cu patru shopping mall-uri regionale (în Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava) şi ansamblurile mixte Palas Iaşi și Iulius Town Timișoara.

Anul trecut, Iulius LIUS și Atterbury Europe au inaugurat proiectul Iulius Town, care a presupus intregrarea Iulius Mall Timişoara într-un proiect de regenerare urbană, cu o investiţie în valoare totală de 442 milioane de euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Toate magazinele din mall-urile companiei Iulius s-au redeschis și au sistem video online de verificare a gradului de ocupare