Lectură de 4 minute

11 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Thierry Destailleur, unul dintre cei mai vechi manageri de top din retailul autohton, se retrage din Consiliul de Administrație al cora România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Thierry Destailleur, unul dintre cei mai vechi manageri de top din retailul autohton, președinte al Consiliului de Administrație al cora România, a anunțat că se retrage din Grupul Cora, după 40 de ani de carieră. Anunțul a fost făcut pe pagina acestuia de LinkedIn, pe 31 decembrie. Destailleur a părăsit România, intrând într-o nouă etapă profesională. 

Sursa foto: Thierry Destailleur/ LinkedIn

Iată întreg mesajul postat de acesta:

Pe 31 decembrie 2022, după 40 de ani de carieră în Grupul cora, din care aproape 20 de ani cu fantastica echipă de la CORA România, mi-am încheiat mandatul de președinte al Consiliului de Administrație al cora România.

2023 este astfel anul în care intru într-o nouă etapă profesională: a venit momentul să împărtășesc, să dau înapoi din experiența și expertiza acumulate într-o carieră pe care o simt împlinită cu toți cei care caută îndrumare, susținere și inspirație pentru a construi și implementa proiecte profesionale de anvergură, într-un context complex, în care este nevoie mai mult decât oricând de trei ingrediente care pe mine m-au structurat ca om și ca profesionist: valori, viziune & acțiune.

Este o etapă în care voi lucra cu profesioniști, organizații, board-uri, CEO, echipe din diverse sectoare de business, care caută o abordare strategică și cu viziune. Chiar dacă în spatele meu sunt 40 de ani de retail, competențele și abordarea pe care le-am cristalizat sunt valabile în orice domeniu. Însă, înainte de ce va fi, astăzi este momentul în care cel mai important este să spun cum a fost.

Mă uit înapoi cu recunoștință la cei 40 de ani care m-au adus aici. Sunt fericit să simt împlinirea unei cariere reușite. Ce m-a adus în acest punct? Sunt multe lucruri, despre care voi vorbi în continuare pe această pagină. Astăzi însă este despre ceilalți: oamenii datorită cărora am devenit cel care sunt astăzi.

Nu am fost autorul solitar al carierei mele. Și nu cred că succesul în business se obține pe cont propriu. Mi-am co-construit cariera împreună cu toți cei cu care am colaborat de-a lungul timpului: colegi, clienți, parteneri. Oameni de la care am învățat, m-am inspirat, care m-au motivat să merg mai departe și mi-au arătat că ceea ce contează cel mai mult este să caut ceea ce este posibil să fie creat și să pun în lumină potențialul extraordinar din fiecare persoană, situație, proiect.

Mă gândesc cu recunoștință la orele petrecute în magazinele #cora din Franța, Belgia și România, la discuțiile cu colegii, cu clienții și cu partenerii noștri, la proiectele pe care le-am construit împreună cu ei și pentru ei, la provocările cărora le-am găsit răspuns împreună cu ei și pentru ei, și văd cu claritate cum m-am format pe mine ca profesionist din aceste interacțiuni.

Citeste si:
Jack Daniel’s & Coca-Cola Ready-to-Drink, de acum și în România: amestecul de whiskey și Coca-Cola va fi prezent în magazinele din țară
Jack Daniel’s & Coca-Cola Ready-to-Drink, de acum și în România: amestecul de whiskey și Coca-Cola va fi prezent în magazinele din țară

De aceea, cel mai important cuvânt pe care vreau să-l spun astăzi este: Mulțumesc.

Mulțumesc oamenilor de la CORA România, împreună cu care am construit o companie îndrăzneață, o echipă absolut fantastică și, cu emoție o spun, a doua mea familie!

Mulțumesc oamenilor din Grupul #cora, care au avut mereu încredere în mine, mi-au oferit oportunități și ghidaj și care m-au trimis în România.

Mulțumesc tuturor partenerilor de afaceri cu care am lucrat de-a lungul timpului, în România, în Franța, în Belgia.

Mulțumesc comunității CCI Française en Roumanie pentru provocările pe care mi le ridică și pentru colaborarea noastră continuă, exact pe palierul unde sunt punctele mele forte: dezvoltarea unei viziuni strategice de dezvoltare.

Mulțumesc familiei mele, care m-a sprijinit mereu și m-a ajutat să-mi păstrez echilibrul.

Mă bucur și sunt recunoscător că 2023 vine cu înnoire, cu provocări și, mai ales, cu... oameni noi.

De fapt, abia aștept să descopăr ce oameni extraordinari voi întâlni în 2023 și să trăiesc energia din aceste întâlniri și provocări noi! Și să le pot spune... mulțumesc.

Vă doresc tuturor un An Nou excepțional!

Thierry Destailleur a devenit președintele Consiliului de Administrație al cora România în luna aprilie a anului trecut.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail. Prezent pe piața românească din 2003, brandul operează 10 hipermarketuri în București și în marile orașe, magazinele de proximitate cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

În 2013, prin intermediul platformei cora.ro, este lansat serviciul de livrare la domiciliu, cora devenind primul mare lanț comercial cu livrare tip drive din România.

Începând cu 2020 serviciul coraExpress extinde accesul la cumpărături online, prin comenzi din aplicațiile Glovo, FAN Courier, Bringo și tazz, cu livrare în mai puțin de 60 de minute.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Thierry Destailleur, unul dintre cei mai vechi manageri de top din retailul autohton, se retrage din Consiliul de Administrație al cora România