Lectură de 2 minute

09 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Theta deschide noua fabrică de mobilă personalizată, în urma unei investiții de 4 milioane de euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Furnizorul de servicii de amenajări interioare Theta Furniture & More deschide noua fabrică de mobilă personalizată, după o investiție de 4 milioane de euro. Noua unitate din localitatea Păulești, județul Prahova, care o înlocuiește pe cea veche din Blejoi, are o suprafață de 5.000 de metri pătrați. 

Construcția noii fabrici a început în iunie 2021, pe un teren achiziționat în 2016 și a fost finalizată în februarie 2022 și complet operațională din luna martie. Noua fabrică permite organizarea mai bună a fluxului de producție și găzduiește utilajele noi achiziționate, susține Gelu Florian, managing partner și acționar Theta Furniture & More, în cadrul unei conferințe de presă.

Afaceri în creștere pentru Theta

Theta a înregistrat o cifră de afaceri de 48,7 milioane de lei, în 2021, în creștere cu 73% față de anul anterior și un profit net de 4,3 milioane de lei. Compania vrea să ajungă la o cifră de afaceri de circa 70 milioane de lei, anul acesta și la aproape 120 de milioane de lei, în 2024. Compania are în prezent 104 angajați, cu 25 mai mulți decât în 2020, iar în trei ani vrea să ajungă la 150-160 de persoane salariate, a declarat Florin Gheorghe, cofondator și CEO Theta Furniture & More.

„Au fost provocări destul de mari pentru noi (anul acest -n.r.), pentru că toate au crescut brusc și nu ne așteptam la o creștere atât de mare. Am reușit să facem față provocării, dovadă și creșterea pe care ne-am propus-o anul acesta. Într-adevăr, piața de office, pe care eram prezenți destul de mult, a scăzut foarte mult, investițiile pe segmentul rezidențial aproape s-au blocat în proporție de 70%, asta ne transmit partenerii noștri, dar clienții au început investiții și trebuie să le termine și ne-am permis aceste măriri de preț. Am reușit să semnăm contractele cu un addendum care precizează că dacă prețurile vor crește, clientul să își asume aceste creșteri de prețuri. Creșterile de preț au fost de 30%, iar costurile de producție au crescut, în medie, cu 25-30%”, a declarat Gheorghe.

În prezent, compania exportă circa 20% din capacitatea de producție a fabricii și dorește ca în trei ani să ajungă la 50%. Principalele țări în care exportă proiecte de amenajări interioare sunt Franța și Belgia.

Theta a fost fondată în anul 2008, iar în 2012-2013 a decis să se adreseze clienților persoane juridice. În 2015, 95% din afacere era reprezentată de comenzile persoanelor juridice. Tot în 2015, compania a devenit integratoare de proiecte și importatoare de produse standard. Theta este deținută de Black Sea Fund (50%), Florin Gheorghe (38,47%) și Gelu Florian (11,53%), potrivit datelor Confidas.

Compania fondată în 2008 este specializată în soluții complete de design și amenajare interioară pentru spații din segmente precum office, comercial, HoReCa și medical. Compania a livrat până în prezent peste 350.000 mp spații interioare pentru peste 1.500 clienți, companii locale și internaționale.

Citeste si:
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Theta deschide noua fabrică de mobilă personalizată, în urma unei investiții de 4 milioane de euro