Lectură de 3 minute

10 Oct 2022 - Știri și Noutăți

The EDIT Concept Store și-a inaugurat primul magazin fizic, în București

Cristina Marin

Abonează-te pe  

După 3 ani de prezență exclusiv în mediul digital, creatoarele conceptului The EDIT - piese cu design minimalist, accesorii contemporane și mobilier statement - , Irina Pogonaru și Magda Staicu, au deschis primul showroom în strada Icoanei 20, o materializare fizică a esteticii brandului lansat în anul 2019.

Sursa foto: The EDIT/ Cătălin Georgescu, Sabin Prodan și Christian Tudose

Conceput ca un spațiu de locuit, magazinul expune o selecție curatoriată de peste 1000 de piese de mobilier, corpuri de iluminat, decorațiuni, obiecte de design, accesorii create de 50 de branduri europene consacrate - printre care GUBI, &Tradition, HAY și MENU, dar și de studiouri de design emergente.

Obiectele compun o colecție ce a fost construită pentru a oferi un univers estetic coerent care propune idei noi, sofisticate, în zona de design și lifestyle.

Devotate ideii de a-și consolida comunitatea de iubitori de design, fondatoarele The EDIT au conceput magazinul inclusiv ca un spațiu de dialog pentru arhitecți, designeri de interior și clienți.

The EDIT concept store este amplasat într-o clădire de 400 de metri pătrați din centrul Bucureștiului, renovată recent printr-o investiție de aproximativ 1 milion de Euro, fiind primul proiect de acest tip din capitală.

Spațiul este gândit, amenajat și decorat cu obiecte ce pot fi achiziționate din magazin. Selecția combină estetica și funcționalitatea și este gândită pentru a oferi inspirație și accesibilitate imediată oricui dorește să ofere un cadou sau să integreze în propia casă mobilier, decorațiuni, accesorii electrice cu design premiat, produse pentru sala de baie sau bucătărie, lumânări parfumate, textile, cărți sau albume.

“Considerăm că oamenii și spațiile se pot conecta prin design pentru o viață mai frumoasă și mai confortabilă și ne propunem, ca alături de specialiștii din industriile creative, să conducem publicul spre alegeri estetice mai conștiente”, transmite Magda Staicu - Marketing & Sales Executive.

Arhitectura de interior este semnată de arhitectul Bogdan Ciocodeica, iar direcția creativă aparține Irinei Pogonaru. “Împreună cu Bogdan ne-am imaginat spațiul ca o casă privată din care poți aduce totul, de la mobilier până la accesoriile de design, înapoi în propria ta lume” declară Irina Pogonaru – Designer de Interior. Deschiderea magazinului din Icoanei 20 face parte dintr-o strategie de business care a început acum 3 ani cu lansarea shop-ului online și a continuat cu adăugarea progresivă de noi branduri importante în portofoliu. În prezent, The EDIT reprezintă peste 50 de producători din industria de design, cu precădere din Danemarca, dar și din Suedia, Italia sau Franța. Expansiunea a fost dublată de crearea și consolidarea unei comunități veritabile de iubitori de design, oameni care împărtășesc dragostea pentru detalii, materiale și o estetică simplă, dar sofisticată”, declară Echipa The EDIT.

Citeste si:
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park
Mobexpert se extinde: producătorul de mobilă a închiriat un spațiu de depozitare în Oresa Industra Park

The EDIT și-a triplat cifra de afaceri în fiecare an și își propune să atingă pragul de venit de 1 milion de euro până la sfârșitul lui 2022.

The EDIT a fost creat în 2019 de Irina Pogonaru - Designer de interior și Magda Staicu - Marketing & Sales Executive, două prietene care împărtășesc pasiunea pentru design și antreprenoriat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  The EDIT Concept Store și-a inaugurat primul magazin fizic, în București