Lectură de un minut

27 Apr 2021 - Știri și Noutăți

TeraPlast dublează capacitatea de reciclare a TeraPlast Recycling. Noua fabrică de folii biodegradabile începe producția în 2021

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast și-a propus în acest an să dubleze capacitatea de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone pe an, doar prin activitatea de reciclare, potrivit unui comunicat de presă.

Materialul recuperat este folosit cu preponderență intern, în producția de țevi pentru canalizări exterioare. În plus, în cadrul unuia dintre proiectele de investiții prin ajutor de stat, în 2021 va fi extinsă capacitatea de producție de țevi multistrat cu miez reciclat.

TeraPlast lucrează la construcția noii fabrici de folii biodegradabile. Proiectul are o valoare totală de aproape 12 milioane de euro, este în curs de implementare producția urmând să înceapă în trimestrul 3 al acestui an, se arată în comunicat.

Noua fabrică de folii biodegradabile începe producția în 2021

Compania va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărățel. În prezent, compania are peste 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp în suprafață. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu încă 660 de tone pe an.

Alte inițiative de dezvoltare responsabilă a companiei includ: digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanță corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deșeurilor, măsurile de sănătate și securitate în muncă și implicarea în comunitate.

Grupul TeraPlast a devenit parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative responsabile din lume.

”Ne-am angajat față de acționarii noștri să livrăm creștere de două cifre an de an, iar această creștere este bazată pe inovație și responsabilitate față de viitor”, a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  TeraPlast dublează capacitatea de reciclare a TeraPlast Recycling. Noua fabrică de folii biodegradabile începe producția în 2021