Lectură de 4 minute

23 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Teilor Holding a investit 8 milioane de lei în dezvoltarea rețelei MoneyGold în 2023: ce categorii noi de produse vor fi introduse în 2024

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

MoneyGold, rețeaua de servicii financiare – creditare, schimb valutar, transfer de bani și retail bijuterii & electronice, parte a Teilor Holding, a încheiat anul 2023 cu 109 agenții la nivel național, după deschiderea a 19 locații pe parcursul anului trecut. Valoarea totală a investițiilor realizate în dezvoltarea rețelei în 2023 s-a ridicat la 8 milioane de lei, sumă care include și investițiile destinate renovării și extinderii a 7 locații existente.
 

Sursa foto: MoneyGold Amanet, Vanzare Bijuterii, Exchange & MoneyGram/ Facebook

Vom continua și în 2024 procesul de dezvoltare accelerată, vizând deschiderea a minimum 25 de agenții, dintre care între 7 și 10 locații vor fi în mall-uri și galerii comerciale, urmând să aibă un concept nou de design. Strategia de extindere include atât orașe noi din România în care încă nu suntem prezenți, cât și consolidarea poziției în localitățile în care funcționăm deja și unde există o cerere ridicată și potențial de dezvoltare.

Narcis Stan, CEO MoneyGold

“De asemenea, ne propunem creșterea cu 25% a portofoliului de active în segmentul de creditare în acest an, urmând să lansăm și o platformă de retail online pentru bijuterii și electronice. La nivel financiar, bugetul pentru 2024 include majorarea cifrei de afaceri cu 25-30% și a profitului net cu 30-35% comparativ cu anul 2023”, a mai spus acesta.

Brandul MoneyGold este operat de trei entități distincte, Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold și Teilor Invest Exchange, parte din Teilor Holding SA, o afacere antreprenorială românească cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București. Invest Intermed GF IFN este cunoscută pentru serviciile sale de creditare în sistem de gaj cu deposedare, Invest Intermed Gold este specializată în vânzarea bijuteriilor din aur, în timp ce Teilor Invest Exchange oferă servicii de schimb valutar și transfer de bani.

MoneyGold deține o rețea de 109 agenții în 44 de localități din 26 de județe din România. Dintre cele 19 locații deschise în anul 2023, 5 dintre ele se află în orașe noi, respectiv Brașov, Caracal, Galați, Pucioasa și Sfântu Gheorghe, în timp ce restul de 14 agenții au fost inaugurate în localități în care compania activa deja. În prezent, cea mai extinsă rețea se află în județul Argeș, cu 19 agenții, urmată de municipiul București, cu 12 locații, județul Dolj, cu 9 unități, județul Dâmbovița – 8 agenții, și județele Buzău și Prahova cu câte 7 locații.

În 2023, în plus față de investițiile în dezvoltarea rețelei, MoneyGold a investit 1,3 milioane de lei pentru îmbunătățirea experienței clienților și a proceselor interne ale companiei. Acestea au inclus tehnologizarea relației cu clientul prin digitalizarea semnăturii și a documentelor la nivelul întregii rețele, soluții ERP și eCommerce.

Noi categorii de produse din 2024

Valoarea cumulată a finanțărilor acordate în 2023 la nivelul Invest Intermed a depășit 300 de milioane de lei, compania deservind peste 100 de mii de clienți unici, în timp ce segmentul de retail, reprezentat de electronice și bijuterii, a înregistrat un avans de 97% comparativ cu anul anterior. Ponderea contractelor neperformante s-a situat și în 2023 în marja consacrată a anilor anteriori, media lunară fiind de 1,83%, un nivel scăzut în comparație cu segmentele de creditare bancară și nebancară din România, în septembrie 2023 rata creditelor bancare neperformante fiind de 2,61%, conform datelor BNR.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

„Rezultatele pozitive ale Invest Intermed sunt determinate și de diversificarea periodică a serviciilor și produselor furnizate. În 2023, am introdus și comercializarea bijuteriilor din argint, iar în anul 2024 vom implementa două noi categorii de produse, ipoteca mobiliară pe autoturisme și gajul cu deposedare pentru produse de lux, precum ceasuri, accesorii și bijuterii cu pietre prețioase”, a mai afirmat Narcis Stan.

În ceea ce privește Teilor Invest Exchange, compania a înregistrat în 2023 peste 1,1 milioane de tranzacții de schimb valutar, în timp ce rulajele pe acest segment au crescut cu 18% față de 2022. De asemenea, segmentul de transfer de bani a înregistrat o creștere cu 8% comparativ cu anul precedent, în ciuda unui context nefavorabil, piața de profil suferind o restrângere constantă în ultimii ani, generată de reducerea volumelor de numerar transferate din afara țării prin intermediul marilor operatori globali de profil.

MoneyGold este un brand renumit în domeniul financiar care funcționează sub umbrela Teilor Holding S.A., un grup cu obligațiuni corporative listate la Bursa de Valori București. Brandul este alcătuit din trei entități distincte: Invest Intermed GF IFN, Invest Intermed Gold și Teilor Invest Exchange. Invest Intermed GF IFN oferă servicii dedicate de finanțare a împrumuturilor cu gaj cu deposedare exclusiv pentru persoane fizice. În paralel, Invest Intermed Gold este specializată în vânzarea bijuteriilor din aur, în timp ce activitatea Teilor Invest Exchange, înființată în 2012, se axează pe activități de schimb valutar și transfer de bani. Împreună, printr-o rețea extinsă de agenții, MoneyGold are o prezență semnificativă în toată România, cu peste 110 puncte de lucru, în cadrul cărora furnizează atât soluții de finanțare, cât și servicii de schimb valutar, transfer de bani și retail de bijuterii și electronice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Teilor Holding a investit 8 milioane de lei în dezvoltarea rețelei MoneyGold în 2023: ce categorii noi de produse vor fi introduse în 2024