Lectură de 2 minute

12 Jan 2024 - Știri și Noutăți

TasteAtlas: Magiunul de prune Topoloveni, cel mai bun produs din fructe din lume în anul 2023

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Magiunul de prune Topoloveni s-a clasat pe primul loc pentru cel mai bun produs din fructe din lume în anul 2023, potrivit TasteAtlas.

Sursa foto: Sonimpex Topoloveni

Primul produs al României înregistrat pe schema de calitate IGP (Indicație Geografică Protejată), Magiunul de prune Topoloveni, a primit recunoașterea pentru cel mai bun produs din fructe din lume din partea TasteAtlas, în anul 2023.

Deţinătorul primului certificat de "Indicaţie Geografică Protejată" (IGP) din România, obţinut în 2011, Magiunul de prune Topoloveni a primit şi continuă să primească din partea UE fonduri pentru promovarea în întreaga lume.

Același site, www.tasteatlas.com, plasa, în luna noiembrie 2023, Magiunul de prune Topoloveni pe locul 1 în top 3 gemuri din lume.

Sonimpex Topoloveni, compania producătoare a magiunului din prune Topoloveni, a împlinit 30 de ani de activitate pe 24 februarie 2023. Dacă la începuturile sale Sonimpex Topoloveni fabrica și comercializa un singur produs, magiunul din prune, compania are astăzi în portofoliu peste 60 de produse.

Cei 30 de ani ai Sonimpex Topoloveni ar putea fi rezumați în același număr de reușite importante sau remarcabile: 30. În prima parte a anilor 2000, magiunul din prune Topoloveni a primit distincția Marca de aur din partea Uniunii Generale a Industriașilor din România și a fost înregistrat ca produs tradițional românesc. Ulterior, în a doua parte a decadei, compania a obținut Codul de Operator NATO și Certificatul Kosher . Anul 2009 a venit cu primirea protecției naționale pentru magiunul din prune Topoloveni, magiunul fiind primul produs românesc care a obținut această protecție.

În anul următor, compania a devenit Furnizor Oficial al Casei Regale a României pentru magiunul din prune și a primit, tot pentru magiun, prima distincție Superior Taste Award, acordată de către Institutul Internațional pentru Gust și Calitate de la Bruxelles. Perioada următoare a adus și ea câteva momente importante pentru Sonimpex Topoloveni: obținerea trofeului 10 pentru România, diversificarea gamei cu dulcețurile fără adaos de zahăr și înregistrarea la OSIM a mărcii pentru acestea și primirea distincției Practici de Afaceri Durabile.

După primirea certificării de Indicație Geografică Protejată pe data de 8 aprilie 2011, prima de acest fel acordată unui produs tradițional românesc, anul a continuat cu două noi distincții Superior Taste Award și cu al doilea titlu de Furnizor al Casei Regale, oferit de MS Regele Mihai I al României, de data aceasta pentru dulcețurile fără zahăr adăugat și pentru zacuscă.

Citeste si:
Un nou târg cu produse românești în curtea MADR. Când are loc acesta
Un nou târg cu produse românești în curtea MADR. Când are loc acesta

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  TasteAtlas: Magiunul de prune Topoloveni, cel mai bun produs din fructe din lume în anul 2023