Lectură de 5 minute

22 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Studiu Waterdrop: Este apa de la robinet o sursă sigură de hidratare?

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, Waterdrop anunță lansarea studiului despre preferințele consumatorilor din regiunea ECE privind hidratarea. Compania producătoare de Microdrinks și recipiente sustenabile se angajează să promoveze un stil de viață sănătos și durabil, încurajând consumul adecvat de apă pentru o viață echilibrată, plină de vitalitate.

Sursa foto: Pixabay

Analiza comparativă între patru țări din spațiul ECE, dezvăluie importanța acordată hidratării în sezonul rece, precum și utilitatea pe care recipientele reutilizabile o au în viețile oamenilor. Conform studiului, majoritatea consumatorilor se tem să consume apă direct de la robinet, iar în România acest aspect se aplică în proporție de 51%.

Studiul dezvăluie tendințele de hidratare din patru țări din Europa Centrală și de Est în care brandul are o prezență locală: România, Slovacia, Ungaria și Cehia.

Compania a analizat aspecte cheie, precum consumul apei de la robinet, frecvența hidratării în sezonul rece, tipul de băuturi preferate în această perioadă, factorii determinanți pentru alegerea unui anumit tip de băutură și alegerile personale privind recipientele folosite, cât și felul în care acestea contribuie la menținerea unui stil de viață sustenabil.

Conform informațiilor colectate, 84.9% dintre respondenți consideră că apa de la robinet nu este o sursă sigură de hidratare. Din acest procent, 51% îi este atribuit României, comparativ cu Republica Cehă, care are un procent de doar 5.9% privind răspunsurile negative. Ca alternativă de consum, majoritatea persoanelor optează pentru apa îmbuteliată sau cea filtrată.

Analizând modul în care respondenții contribuie la bunăstarea mediului înconjurător, România se situează în rândul tendințelor europene privind eforturile de eliminare a plasticului din viața de zi cu zi, demonstrând astfel un angajament remarcabil față de sustenabilitate. Un exemplu notabil este faptul că peste 20.000.000 de sticle de plastic au fost returnate de români, pe durata a 3 luni, de la implementarea SGR (Sistemul de Garanție-Returnare) în România.

78% dintre român optează pentru alternative sustenabile

Mai mult decât atât, 78% dintre românii care au luat parte la acest studiu demonstrează o tendință în creștere pentru a opta pentru alternative sustenabile, precum sticlele reutilizabile, în defavoarea celor de plastic. Acest procent impresionant indică nu doar o preferință personală, ci și un semn al conștientizării tot mai mari în ceea ce privește impactului negativ pe care plasticul îl are asupra mediului înconjurător. Este un pas important către o comunitate mai ecologică și mai responsabilă, care pune accentul pe protecția și conservarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare.

Suntem determinați să implicăm direct cât mai mulți consumatori în adoptarea valorilor pozitive pe care e promovăm în societate. În sezonul rece sau primăvara, oamenii tind să neglijeze aspectele vitale privind sănătatea organismului, precum hidratarea, deoarece senzația de sete nu este la fel de intensă comparativ cu zilele toride de vară. Totuși, este important să acordăm o atenție sporită hidratării pe tot parcursul anului. Totodată, înțelegerea importanței utilizării unor recipiente sustenabile și reciclarea contribuie la protejarea mediului înconjurător, reducând producția de deșeuri. Astfel, prin adoptarea unor obiceiuri responsabile, fiecare individ poate contribui la crearea unui viitor mai bun pentru noi și toți cei din jurul nostru", afirmă Katerina Navratilova, CEO Waterdrop CEE.

Citeste si:
Amenzi ANPC mai mari decât gradele din termometre: ce au găsit inspectorii la comercianții de băuturi răcoritoare
Amenzi ANPC mai mari decât gradele din termometre: ce au găsit inspectorii la comercianții de băuturi răcoritoare

Hidratarea în sezonul rece - obicei deficitar în rutina colectivă

Studiul dezvăluie faptul că peste 50% dintre participanții din cele patru țări implicate consumă în medie între 3 și 4 pahare de apă pe zi în timpul sezonului rece. Cu toate acestea, cantitatea este considerată insuficientă în raport cu necesarul ideal de hidratare pentru un adult, necesar care variază în funcție de înălțime și greutate, conform recomandărilor de la medici și specialiști în nutriție. Un alt aspect important este preferința pentru ceaiuri în detrimentul apei proaspete, fiind considerate o alternativă excelentă, în special când vorbim despre prevenirea și combaterea răcelilor de sezon.

Totuși, este important ca ceaiurile să nu fie îndulcite cu zahăr sau alți îndulcitori, pentru a contribui la menținerea unui stil de viață echilibrat și a nu altera proprietățile vindecătoare ale acestora. Prin astfel de alegeri, consumatorii își pot asigura un aport adecvat de lichide, contribuind la menținerea unei stări optime de bine.

Concluzia acestui studiu subliniază importanța conștientizării și gestionării corecte a hidratării noastre zilnice. Cu aproape 60% dintre consumatori care atestă că uită să se hidrateze pe parcursul zilei, este esențial să luăm măsuri proactive pentru a ne asigura că nu neglijăm una dintre nevoile vitale ale organismului nostru.

O soluție eficientă ar putea fi instalarea unor aplicații pe telefoanele mobile sau setarea unor alarme regulate care să ne aducă aminte că este timpul să luăm hidratarea în serios și să avem grijă de sănătatea și corpul nostru. Peste 60% dintre cei care au participat la acest studiu au declarat că folosirea unor astfel de tehnologii i-ar ajuta în demersul de a dezvolta un regim optim de hidratare.

Studiul a fost efectuat prin intermediul unui chestionar aplicat în rândul clienților din portofoliul Waterdrop. Acest chestionar a fost distribuit și completat de către un total de peste 2.000 de consumatori ai produselor Waterdrop.

Waterdrop este un brand fondat în 2016 de Martin Donald Murray and Henry Murray, având misiunea să încurajeze oamenii de pretutindeni să consume mai multă apă pentru o viață mai sănătoasă, longevivă și sustenabilă. În 2022, Waterdrop a primit recunoașterea Financial Times ca fiind compania cu cea mai rapidă creștere din sectorul Food and Beverage din Europa.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Studiu Waterdrop: Este apa de la robinet o sursă sigură de hidratare?