Lectură de 2 minute

29 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Ștefan Mandachi: N-am întâlnit un val de scumpiri atât de mare. E haos! Nu poți face o strategie de prețuri sub un torent zilnic al scumpirilor

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Ștefan Mandachi, proprietarul lanțului de restaurante fast-food Spartan, cere autorităților să vină cu soluții la presiunile inflaționiste din mediul economic, unde a devenit imposibil să faci „o strategie de prețuri sub un torent zilnic al scumpirilor”.

„Am construit de la zero un lanț de restaurante, sunt în industrie de 11 ani (în 2011 am deschis primul fast-food cu câteva mii de euro). Am lucrat pe toate posturile, de la casier la tăietor, inclusiv pe aprovizionare și achiziții. Dintotdeauna am fost conectat la fluctuațiile prețurilor mărfurilor dar de când mă știu, n-am întâlnit un val de scumpiri atât de mare. E haos, fraților!”, scrie Ștefan Mandachi pe Facebook.

Antreprenorul precizează că devine din ce în ce mai greu administrarea businessului, în condițiile în care prețurile de pe piață cresc constant, iar contractele stabilite trebuie să fie schimbate.

„Ceva e complet în neregulă! Guvernul cugetă înțelept, n-are niciun stres, nu ia nicio măsură, timp în care antreprenorii încep să se sufoce: materiile prime au explodat, uleiul a luat-o razna, consumabile, plastice, legume, curent, gaz, carton, hârtie, becuri, totul se triplează. Carnea a luat-o la sănătoasa, roșiile costă cât fructele de mare. Bugetarii nu sunt stresați dar mediul privat vede o funie la orizont. Mediul privat e sub ghilotină. Nu poți face o strategie de prețuri sub un torent zilnic al scumpirilor. Azi faci un preț, mâine te sună furnizorii că s-a dublat materia primă. Azi stabilești un buget, mâine nu mai e valabil că s-a triplat benzina și gazul”, a adăugat antreprenorul.

Mandachi cere autorităților să vină cu soluții pentru a reduce din presiunile puse pe mediul de afaceri.

„Forță de muncă zero, ca să aduci străini, birocrația durează 7 luni. Toate salariile s-au mărit. Taxele n-au scăzut, ba din contră, se inventează noi biruri. Cei care au datorii sunt în derivă, roborul e la maximul din ultimul deceniu. Inflația pocnește. Cineva trebuie să vină cu soluții, altfel, ne ducem la abator. HoReCa a fost tocată în pandemie de niște ticăloși absurzi care dădeau năvală înrăiți ca niște posedați”, a precizat Mandachi.

Sursa foto: Facebook Stefan Mandachi

Citeste si:
Preț istoric: boabele de cacao, mai scumpe decât cuprul 
Preț istoric: boabele de cacao, mai scumpe decât cuprul 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ștefan Mandachi: N-am întâlnit un val de scumpiri atât de mare. E haos! Nu poți face o strategie de prețuri sub un torent zilnic al scumpirilor