Lectură de 3 minute

23 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Parteneriat: startup-ul fenix.eco vinde smartphone-uri recondiționate în magazine Auchan

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Smartphone-urile recondiționate de startup-ul românesc fenix.eco sunt acum disponibile pentru vânzare în Auchan Titan și Auchan Drumul Taberei din București, ca parte a unui proiect pilot. În funcție de rezultate distribuția ar putea fi extinsă și în alte locații Auchan din țară.

Peste 10 modele Apple și Samsung recondiționate sunt expuse în secțiunea IT & Electrocasnice a hipermarketului, în cadrul unui stand dedicat.

Lansat în aprilie 2020, fenix.eco a început să funcționeze ca un magazin online care are disponibile în oferta sa peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, la prețuri cu până la 50% mai mici decât cele noi.

Pe lângă device-urile recondiționate, telefoanele fenix.eco sunt livrate cu accesorii noi, precum și cu o garanție de 12 luni. Compania vinde patru mărci de telefoane (Apple, Samsung, Sony și Huawei). Gama Apple reprezintă 80% din vânzările fenix.eco, cel mai bine vândut model fiind iPhone 8.

„Am intrat pe piața smartphone-urilor din România în urmă cu șapte luni, oferind telefoane recondiționate cu multe dintre avantajele unor modele noi. Combinând vânzările magazinului nostru online www.fenix.eco cu cele din spațiul fizic din Auchan, ne așteptăm la o creștere și mai accelerată a vânzărilor”, a declarat antreprenorul în serie și business angel-ul Grégoire Vigroux.

La rândul său, Ionuț Ardeleanu, Director General Auchan, a adăugat: Suntem bucuroși că am putut demara această colaborare cu fenix.eco, un start-up care, prin modelul său de business, se aliniază misiunii noastre de a reduce amprenta asupra mediului înconjurător, prin extinderea perioadei de utilizare a produselor. Astfel, introducem în oferta noastră o soluție inovatoare pentru comerțul în magazine de mare suprafață: telefoane recondiționate, cu garanție, la prețuri excelente. Demarăm acest proiect pilot în magazinele Auchan Titan și Drumul Taberei și ne dorim ca acesta să fie bine primit în rândul clienților pentru a-l putea extinde ulterior și în restul magazinelor Auchan.”

La nivel european, smartphone-urile recondiționate devin o alegere din ce în ce mai populară, mai ales în țările din Vest, unde consumatorii pot cumpăra deja astfel de device-uri atât online, cât și din magazine fizice. În Franța și Germania, acestea au reprezentat mai mult de 10% din piață în 2019. Potrivit IDC, se estimează că piața mondială a telefoanelor mobile recondiționate a fost de 206,7 milioane de unități în 2019, în creștere cu 17,6% față de 2018.

De asemenea, IDC prognozează că numărul de unități va ajunge la 332,9 milioane până în 2023, cu o rată anuală de creștere de 13,6%.

Citeste si:
Auchan a dat startul reducerilor de primăvară: ce produse găsești la ofertă și până când sunt disponibile 
Auchan a dat startul reducerilor de primăvară: ce produse găsești la ofertă și până când sunt disponibile 

Vigroux a completat:Într-un moment în care majoritatea retailerilor se orientează către online, fenix.eco face exact opusul. Suntem un magazin online care se extinde în comerțul cu amănuntul tradițional. Cred că aceasta este mișcarea potrivită pentru startup-ul nostru, având în vedere însăși natura acestor produse. Smartphone-urile recondiționate sunt încă un concept nou în România. Trebuie să le oferim consumatorilor și o experiență directă pentru a le câștiga încrederea. Din acest motiv, are sens să ne vindem dispozitivele și în magazine fizice, nu doar online.”

Fenix.eco este un startup românesc lansat în aprilie 2020, oferind smartphone-uri recondiționate care combină multe dintre avantajele noilor telefoane, inclusiv aspect perfect și stare de funcționare impecabilă, precum și o garanție de 12 luni, dar la prețul competitiv al modelelor second-hand, cu până la 50% mai ieftine decât decât modelele noi. Distribuția telefoanelor este realizată prin intermediul magazinului online precum și prin canalele de retail tradițional și B2B.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, 5 supermarketuri Auchan și o rețea de 26 magazine de proximitate MyAuchan.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Parteneriat: startup-ul fenix.eco vinde smartphone-uri recondiționate în magazine Auchan