Lectură de 2 minute

03 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Start-up-ul românesc care a dezvoltat mâncare gătită, disponibilă sub formă de tabletă, pentru astronauți sau dezastre naturale

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Start-up românesc Manna Foods Solutions a dezvoltat ODA, mâncare gătită, disponibilă sub forma unei tablete, fiind necesară o singură mușcătură, care poate fi folosită de astronauți sau poate fi incluse în pachete de ajutoare alimentare.

Mâncarea gătită tabletată ODA poate fi furnizată în pachete cu ajutoare alimentare pentru situații speciale și de urgență, precum: crize medicale (pandemii), dezastre naturale, rezerve alimentare de stat, tabere de refugiați sau zone izolate. Aceasta mai poate fi folosită în explorări spațiale: antrenamente, misiuni și zboruri comerciale spațiale, transmite start-up-ul.

Startup-ul a dezvoltat prototipul ODA în mai multe rețete culinare, fiind în etapa de atragere de finanțare pentru producția în serie și lansarea soluției pe piața din România și internațională.

„Încâ de la început, am avut în vedere câteva aspecte foarte importante raportate la stilul de viață actual, unul dinamic, în care timpul trebuie foarte bine gestionat pentru task-urile zilnice. Astfel, prin acest concept, am avut în vedere gustul, echilibrul nutrițional și posibilitatea personalizării în funcție de câțiva factori, precum: vârstă, ocupație, status medical chiar și background cultural. Am dorit de asemenea să aducem un produs inovativ în segmentul ready-to-eat care să fie ușor de consumat, sănătos, sățios, ușor de transportat, gata de consum, fără a fi nevoie de niciun fel de preparare și timp sau efort alocat pentru această operațiune și poate cel mai important, am dorit să nu existe deloc nevoia de vase, ustensile, cuptor, aragaz, apă, energie consumată sau spații special amenajate pentru depozitare. ODA înseamnă un stil alimentar inovativ, care sigur va fi impus de viitorul societății moderne”, a spus Mădălina Ilie, fondatoarea Manna Foods Solutions.

Manna Foods Solutions este un start-up orientat spre cercetare și inovare în domeniul foodtech, al cărui obiectiv este să dezvolte proiecte care vizează viitorul alimentar al omenirii.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Start-up-ul românesc care a dezvoltat mâncare gătită, disponibilă sub formă de tabletă, pentru astronauți sau dezastre naturale