Lectură de 4 minute

11 Oct 2021 - Știri și Noutăți

Star Stone investește 250.000 de euro în lansarea unei noi categorii de produse: bolțari gata finisați pentru garduri

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Star Stone lansează bolțarii Traverstone Block, un produs care scurtează cu până la 90% durata construcției unui gard. Investiția în cercetare și dezvoltare a fost de 250.000 de euro. 

Simțul proprietății și nevoia de intimitate în spațiul personal sunt foarte dezvoltate la români. O demonstrează numărul foarte mare de oameni care trăiesc în locuințe proprietate personală (peste 95% au o locuință personală, potrivit celor mai recente date Eurostat), dar și interesul crescut pentru delimitarea proprietăților.

În următorii doi ani, 42% dintre proprietarii de case au în plan renovarea gardului proprietății, potrivit unui sondaj online comandat de Star Stone.

Bolțarii Traverstone Block reprezintă rezultatul a doi ani de cercetări ai unei echipe multinaționale și a unei investiții în dezvoltare de 250.000 de euro. Vorbim de durabilitate, aspect mult mai plăcut, calitatea superioară a produselor, rapiditatea în construcție, ușurința în montaj etc”, spune Cristian Pop, director general Star Stone, menționând că, în prezent, capacitatea de producție a fabricii de lângă Oradea este de 1.000 de bucăți de bolțari pe zi.

Românii țin cont de calitate, aspect și montaj

Caracteristicile noilor produse se regăsesc și în preferințele românilor când vine vorba de materiale de construcție. Astfel, potrivit aceluiași sondaj, la achiziția materialelor de construcții, cei mai mulți români țin cont de: calitate – 82%, aspect – 44%, ușurință în montaj – 38%.

Bolțarii Traverstone Block sunt produse monobloc de tip modular, cu toate fețele vizibile finisate, autoportante, care se autoaliniază și se autoblochează datorită îmbinării de tip nut-feeder.

Bolțarii sunt realizați din beton compozit și au o rezistență sporită la șocuri mecanice și la ciclurile de îngheț-dezgheț. Fac parte din categoria de produse Traverstone și beneficiază de toate accesoriile de gard: capace de stâlp, capiteluri și capace interval gard în aceeași culoare. Au o greutate redusă și pot fi foarte ușor de manipulat, iar costurile de transport se reduc astfel semnificativ. Sunt proiectați pentru armături de fier cu diametrul de 8-12 mm, montarea lor facându-se extrem de simplu și rapid.

Folosirea acestora reduce numărul de manopere necesare, un gard de 10 metri liniari putând fi ridicat în doar 2 zile în regim propriu (DIY - Do It Yourself) economisind astfel sume importante ce ar fi fost plătite unei echipe de montaj.

Citeste si:
Industria locală de software avansează rapid: mindit.io raportează o cifră de afaceri de 13 milioane de euro
Industria locală de software avansează rapid: mindit.io raportează o cifră de afaceri de 13 milioane de euro

De asemenea, elimină erorile cauzate de factorul uman și greșelile de montaj, precum:

  • Folosirea unor bolțari care lasă de dorit la capitolul planeitate și impun tencuirea acestora;

  • Lipsa utilizării amorsei înaintea placării cu adeziv a pietrei decorative, vopsea lavabilă sau tencuială decorativă;

  • Montarea cu adeziv în puncte, și nu pe toată suprafața elementelor de placat;

  • Alinierea defectuoasă a construcției care poate duce la încărcări nejustificate de materiale;

  • Lipsa montării accesoriilor de gard care oferă protecție la intemperii întregii construcții;

  • Folosirea cofrajelor neadecvate;

  • Lipsa armăturilor de fier beton sau folosirea defectuoasă a acestora.

Bolțarii Traverstone Block au o textură și un aspect similare travertinului, sunt disponibili în trei culori (White, Smoke și Silver) și pot fi achiziționați de la cei peste 300 de distribuitori din toată țara și din rețeaua de magazine Dedeman.

Star Stone este unul dintre cei ami mari producători români de pavaje premium pentru sectoru rezidențial. Prezentă pe piața din România încă din 2008, compania Star Stone a intrat în 2019 și pe piața din Ungaria, iar în 2020 și în Belgia, unde comercializează, printr-o rețea amplă de distribuție, dale de pavaj, bolțari, piatră decorativă, accesorii de gard, borduri de piscină etc. La nivel național, compania dispune de o rețea de peste 300 de distribuitori și rețelele DIY Dedeman și Hornbach.

Sondajul a fost realizat în a doua jumătate a lunii iulie, în mediul online, pe un eșantion reprezentativ de 1.548 de respondenți și are o marjă de eroare de +/- 2%.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Star Stone investește 250.000 de euro în lansarea unei noi categorii de produse: bolțari gata finisați pentru garduri