Lectură de 2 minute

06 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Sport Guru inaugurează un nou magazin în România. Retailerul vrea să deschidă două magazine pe an, până în 2025 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Sport Guru, retailer și distribuitor de echipamente sportive specializate, a deschis sâmbătă, 4 noiembrie, primul său magazin fizic din Timișoara, în incinta Iulius Mall, parte a ansamblului mixed-use Iulius Town. Cel de-al șaselea magazin Sport Guru se întinde pe o suprafață de 750 de metri pătrați și a necesitat investiții de aproximativ un milion de lei. 

Astfel, timișorenii se pot bucura acum de gama completă de articole sportive ale Sport Guru, axate în principal pe ciclism, outdoor/schi și alergare/triatlon, precum și zona de tehnologie în sport – ceasuri sportive, GPS-uri, căști audio, biciclete statice de tip home trainer sau aparate de întreținere musculară.

Cu puțin timp înainte de deschidere, fondatorii Sport Guru au organizat o seară de socializare cu clienții și reprezentanții comunităților relevante de sport din Timișoara precum Alergotura, Triatlon Timisoara, Velocitas, Alternative TM, UVT Liberty Marathon, S24H sau WorldClass.

La eveniment au participat și sportivi de elită ai momentului pe care Sport Guru îi susține în carieră, precum Antoanela Manac, multiplă campioană națională la triatlon, Mădălina Florea, multiplă campioană națională la probele de semifond și fond, Alexandru Corneschi, multiplu campion național la maraton și semimaraton, campion balcanic la semimaraton, sau Toma Alexandru, multiplu campion național la Triatlon, câștigător al Iron Man Malaysia.

Avans important în obiectivul de a avea 10 magazine în România

Timișoara reprezintă un punct de atracție și se afla încă de la început pe lista de expansiune a retailer-ului Sport Guru, alături de București, Cluj și Brașov. Inaugurarea noului magazin din Iulius Mall contribuie la atingerea obiectivului asumat deja de Sport Guru de a deschide 1-2 magazine în fiecare an, până în 2025.

„Ne așteptăm ca magazinul din Timișoara să genereze din 2024 vânzări apropiate de celelalte două magazine de format mare ale companiei și localizate în mall-uri sau centre comerciale, și sperăm sa ajungem cat mai curând la 10 magazine, acoperind astfel cele mai importante orașe și regiuni ale țării”, a spus Mircea Rasovan, CEO Sport Guru.

În ceea ce privește evoluția vânzărilor, retailer-ul Sport Guru estimează o creștere totală de aproximativ 62 de milioane de lei în 2023, respectiv cu 30% mai mult decât valoarea din 2022, în jurul valorii de. Impactul noului magazin din Timișoara se va resimți însă abia din 2024.

Sport Guru este distribuitor și retailer de echipamente sportive specializate. Înființată în anul 2009 cu capital integral românesc, retailer-ul Sport Guru și-a extins activitatea de la o prezență pur online la o rețea de șase magazine, trei în București și câte unul în Cluj-Napoca, Brașov și, începând din 2023, Timișoara.

Citeste si:
Adidas înregistrează cele mai slabe rezultate financiare din ultimii 30 de ani
Adidas înregistrează cele mai slabe rezultate financiare din ultimii 30 de ani

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sport Guru inaugurează un nou magazin în România. Retailerul vrea să deschidă două magazine pe an, până în 2025