Lectură de un minut

09 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Sphera, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut și Taco Bell, îl numește pe Călin Ionescu în poziția de Director General Executiv

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Sphera Franchise Group anunță numirea lui Călin Ionescu în calitate de Director General Executiv al companiei, cu un mandat de 2 ani și 7 luni, până la data de 1 mai 2023. Călin Ionescu a îndeplinit rolul de Director General interimar al Sphera începând cu luna aprilie a acestui an. Decizia de numire, respectiv de validare pentru un mandat consolidat, a fost luată în ședința Consiliului de Administrație din 8 octombrie.

„Sunt onorat de numire și pregătit să continuăm proiectele începute. Traversăm o perioadă dificilă pentru sectorul HoReCa, ce ne ambiționează să venim cu soluții inovatoare pentru probleme cu care nu ne-am mai confruntat și care ne determină să fim flexibili și proactivi. În ultimele luni, am luat decizii care deja au produs efectele dorite, prin faptul că au atenuat impactul financiar al măsurilor de control asupra răspândirii pandemiei. În acest context, obiectivele mele sunt să continuăm adaptarea business-ului într-un mediu complicat, astfel încât să îi garantăm sustenabilitatea și locul de top în preferințele clienților”, a declarat Călin Ionescu, Director General Executiv, Sphera.

În aceeași ședință, Consiliul de Administrație a luat act de renunțarea domnului Anastasios Tzoulas la prerogativele sale de membru al Consiliului de Administrație, Vicepreședinte al Consiliului, precum și la statutul de membru al Comitetului de Audit al Sphera Franchise Group. Renunțarea la mandat este efectivă începând de astăzi, 9 octombrie.

Sphera Franchise Group, compania care administrează restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell, a raportat vânzări consolidate de 304,6 milioane lei în primul semestru al anului, reprezentând o scădere de 31,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Vânzările din cel de-al doilea trimestru au înregistrat o scădere de 54% comparativ cu aceeași perioadă din 2019, ajungând la 106,3 milioane lei, iar cel mai semnificativ impact s-a resimțit în luna aprilie, când majoritatea restaurantelor au fost închise complet, iar activitatea de livrare, limitată.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sphera, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut și Taco Bell, îl numește pe Călin Ionescu în poziția de Director General Executiv