Lectură de 2 minute

16 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Sphera, care deține KFC, Taco Bell și Pizza Hut, donează 30.000 euro și 10.000 de meniuri pentru susținerea persoanelor afectate de criza din Ucraina

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Sphera Franchise Group, care deține brandurile KFC, Taco Bell și Pizza Hut, se alătură demersurilor umanitare pentru sprijinirea persoanelor afectate de criza din Ucraina și donează mâncare și resurse financiare către o serie de colaboratori și asociații partenere, la nivel național. Astfel, 20.000 euro vor fi donați către Habitat for Humanity România ca parte a proiectului dezvoltat de aceștia pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina, care vizează, în primă fază, oferirea de sprijin de urgență (cazare, hrană), și, pe termen lung, includerea acestora în programele asociației.

De asemenea, Sphera Franchise Group donează 10.000 de euro către organizația SOS Satele Copiilor, alături de care există deja un parteneriat de tradiție prin proiectul Hot Bucket – valoarea de 1 leu din vânzarea acestui produs este redirecționată către organizație.

Cu aceste fonduri, SOS Satele Copiilor își propun o serie de demersuri sociale, printre care pregătirea a aproximativ 130 de locuri de cazare. Pentru aceste spații, prioritare sunt grupurile vulnerabile - copiii din SOS Ucraina, copiii din centrele de plasament din Ucraina, copii însoțiți de mame ș.a.

În plus, alături de mai multe asociații - Organizația Umanitară CONCORDIA, Asociația O Masă Caldă Cluj, Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea (ARDT), Asociația Român Bun și Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Sphera Franchise Group pune la dispoziția persoanelor refugiate din centrele special amenajate o masă caldă, oferind 10.000 de meniuri cu produse proaspăt pregătite în cadrul tuturor restaurantelor din portofoliu - KFC, Pizza Hut și Taco Bell.

Dincolo de aceste acțiuni, Sphera lucrează la identificarea de oportunități de angajare pentru persoanele din Ucrania în restaurantele sale. În funcție de evoluția acestor demersuri, Grupul va reveni cu detalii.

Sphera Franchise Group S.A. este un grup din industria de food service din România și deține companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell, iar la nivel internațional operează restaurante KFC lla Chișinău, Republica Moldova și în Italia. Grupul deține peste 170 de restaurante pe cele trei piețe, dintre care 148 în România și are peste 4.700 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sphera, care deține KFC, Taco Bell și Pizza Hut, donează 30.000 euro și 10.000 de meniuri pentru susținerea persoanelor afectate de criza din Ucraina