Lectură de un minut

28 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Sotheby's scoate la licitație o pereche de adidași Apple confecționați în anii '80

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Casa de licitații Sotheby's se pregătește să scoată la licitație un produs unic Apple, pe care l-a evaluat la 50.000 de dolari ca preț de pornire. Este vorba despre o pereche de adidași personalizați care par să fi fost realizați la sfârșitul anilor 1980 sau 1990 pentru angajații companiei.

De-a lungul istoriei sale, Apple nu a avut practic nicio relație cu moda. Este adevărat, însă, că în primii săi ani a făcut câteva incursiuni în modă. Un exemplu în acest sens sunt pantofii de sport Omega x Apple, care au fost unul dintre primele sale produse, potritiv Pinkermoda.es.

Ziarul The Guardian a afirmat că în 1986 Apple a început o linie de îmbrăcăminte și accesorii numită The Apple Collection, deși nu există nicio dovadă grafică a articolelor sale.

Bine conservate, dar de origine îndoielnică

Perechea care urmează să fie scoasă la licitație are mărimea 44, iar culoarea sa este complet albă, cu excepția unui logo multicolor. Are talpă cu pernă de aer și șireturi roșii. Aspectul este nou, asigură Sotheby's, deși reflectă trecerea timpului. În special, există o îngălbenire pe talpă și pe talonetă, acolo unde este vizibilă.

Sotheby's crede că acești pantofi au fost creați ca parte a stimulentelor oferite participanților la o conferință națională de vânzări la mijlocul anilor 1990. În 2016, un alt model din aceeași serie a apărut într-un garaj din Palo Alto, California. Perechea scoasă acum la licitație de Sotheby's a fost dată de proprietarul ei firmei Heritage Auction, care i-a evaluat la 30.000 de dolari.

O altă pereche similară a fost vândută pe eBay în 2017 pentru 15.000 de dolari.

Citeste si:
Polonezii de la LPP au inaugurat un nou magazin Sinsay în Capitală
Polonezii de la LPP au inaugurat un nou magazin Sinsay în Capitală
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sotheby's scoate la licitație o pereche de adidași Apple confecționați în anii '80