Lectură de un minut

29 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Somon norvegian contaminat cu bacteria Listeria, retras de ANSVSA din magazinele Carrefour

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat retragerea a două loturi de file de somon norvegian din magazinele Carrefour şi rechemarea produsului de la clienţi. Motivul ar fi prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes.

 

Sursa foto: Carrefour

„Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.R.L. a inițiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes”, se arată pe site-ul ANSVSA.

Carrefour a retras de la vânzare și a rechemat de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos:

  • Denumire produs: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G
  • Brand: CARREFOUR EXTRA
  • Cod EAN: 5941872102384
  • Nr. Lot/DLC: 08092023 / 08.09.2023
  • Nr. Lot/ DLC: 17092023 / 17.09.2023

De asemenea, se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome. Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni.

Citeste si:
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară
Carrefour a deschis cel de-al 57-lea hipermarket din țară
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Somon norvegian contaminat cu bacteria Listeria, retras de ANSVSA din magazinele Carrefour