Lectură de 3 minute

29 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Sol și Suflet, prima fermă regenerativă din România, lansează magazinul online

Cristina Marin

Abonează-te pe  

La un an și jumătate de la inaugurarea Sol și Suflet, românii vor putea cumpăra online, prin intermediul abonamentelor, produse de cea mai bună calitate din agricultura regenerativ-organică.

Sursa foto: Sol și suflet

Sol și Suflet, prima fermă regenerativă, fondată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR), cu sprijinul Kaufland România, anunță deschiderea magazinului online, de unde pot fi achiziționate legume regenerativ-organice, de cea mai bună calitate. Platforma nou lansată, Solsisuflet.ro, le dă românilor posibilitatea de a-și configura un abonament anual, care poate fi plătit și în rate. Prin intermediul sistemului de abonare, clienții au acces la produsele cultivate în sistem regenerativ-organic în cadrul fermei, iar în același timp contribuie activ la dezvoltarea agriculturii regenerative și la soluționarea problemelor de mediu.

Totodată, sprijinul acordat din partea Kaufland România pentru acest proiect unic pe piața locală reia angajamentul companiei de a promova și a susține dezvoltarea producătorilor locali. În curând, clienții vor avea posibilitatea de a achiziționa produsele fermei Sol și Suflet și din magazinul Kaufland Barbu Văcărescu (Strada Barbu Văcărescu, nr. 120) din București.

Ferma Sol și Suflet este situată în județul Dâmbovița și produce legume tot timpul anului, iar odată cu lansarea magazinului online, românii vor putea cumpăra o varietate de produse, care vor fi livrate în puncte de ridicare din Ploiești și București. Livrările se vor face în fiecare miercuri, doar la punctele de ridicare, într-un interval orar stabilit pentru fiecare locație.

Retail jobs

Sistemul de abonare poate fi personalizat atât în ceea ce privește frecvența, săptămânală sau bilunară cu opțiune de săptămâni de vacanță, dimensiunea coșurilor: mic, mediu și mare, precum și modalitatea de plată, care poate fi integrală sau în rate lunare, trimestriale ori semestriale.

Printre principalele avantaje ale abonamentelor se numără:

  • reduceri de costuri între 5% și 25% față de prețul legumelor la bucată,
  • precum și reduceri de 10% la legumele și răsadurile vândute la bucată achiziționate suplimentar de către toți abonații.

Coșurile conțin între 6 și 15 varietăți de legume de sezon, iar un abonament anual cu frecvența de livrare săptămânală include 52 de coșuri sau 46, dacă este aleasă opțiunea cu șase săptămâni de vacanță. De exemplu, valoarea unui coș mediu, suficient pentru 2-3 persoane, cu frecvență săptămânală și plata integrală este de 73 lei, respectiv 81 lei cu plata lunară.

Cutiile cu legume proaspete Sol și Suflet se vor regăsi în curând și în magazinul Kaufland Barbu Văcărescu, din București.

Citeste si:
NU României în Schengen: Unul dintre cei mai mari fermieri din țară și-a închis conturile la băncile austriece
NU României în Schengen: Unul dintre cei mai mari fermieri din țară și-a închis conturile la băncile austriece

Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România

Sol și Suflet este un proiect lansat în februarie 2021, care include prima fermă de agricultură regenerativă din România și un centru educațional pentru fermierii aflați la început de drum. Pe lângă aspectele de producție și educație, ferma dezvoltă un model de cultură regenerativ-organic la scară umană și utilizează tehnici și strategii inovatoare de creștere a fertilității solului, maximizare a producției,creștere a eficienței muncii, și a calității vieții fermierului, cum ar fi cultivarea minimală, activarea microbiologiei solului, legumicultură biointensivă, design de permacultură etc.

În cadrul fermei, sunt cultivate aproximativ 50 de soiuri de legume, verdețuri, plante aromatice și medicinale, produse crescute în sistem regenerativ organic.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.450 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 156 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sol și Suflet, prima fermă regenerativă din România, lansează magazinul online