Lectură de 2 minute

31 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Smarties, primul brand internațional de dulciuri care folosește ambalaje realizate din hârtie reciclabilă

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Compania Nestlé anunță lansarea de ambalaje reciclabile pentru marca de ciocolată Smarties. Aceasta devine primul brand global de dulciuri care trece la 100% ambalaje din hârtie reciclabilă, eliminând astfel aproximativ 250 de milioane de ambalaje din plastic la nivel global în fiecare an.

Noul ambalaj din hârtie al produselor Smarties provine din surse sustenabile și este format din hârtie cretată, etichete din hârtie și cutii de carton. În același timp, pe ambalaj au fost incluse informații despre modul corespunzător de a arunca ambalajele după folosire, pentru a crește gradul de conștientizare în rândul consumatorilor.

“Trecerea la ambalaje din hârtie reciclabilă pentru întreaga gamă de produse Smarties reprezintă una dintre inițiativele cheie de sustenabilitate ale companiei pentru categoria de dulciuri. Prin această decizie suntem cu un pas mai aproape de atingerea obiectivului de a avea toate ambalajele reciclabile sau reutilizabile până în 2025 și de a reduce cu o treime utilizarea materialelor plastice noi, în aceeași perioadă”, declară Alexander von Maillot, Global Head of Confectionery Nestlé.

“Inițiativa Nestlé de a utiliza doar ambalaje din hârtie reciclabilă pentru întreaga gamă Smarties la nivel global reprezintă o dovadă în plus a angajamentului asumat de companie, acela de a aborda problema deșeurilor de ambalaje în toate țările în care compania operează, contribuind astfel la dezvoltarea unui viitor sustenabil. Avem planuri ambițioase ce vizează întreg portofoliul de dulciuri, dar ne-am dorit să începem, în mod simbolic, cu un brand destinat copiilor. Nestlé dorește ca produsele sale să fie atât gustoase și sănătoase, cât și mai bune pentru mediu. Astfel, trecerea întregului portofoliu global Smarties la 100% ambalaje din hârtie reciclabilă reprezintă un pas al companiei pentru un viitor sustenabil și o invitație către consumatori să ia parte la acest demers.”, spune Silvia Sticlea, Business Executive Officer Confectionery & Dairy South East Market Nestlé.

Smarties este un produs special creat pentru copii, cu ciocolată atent selecționată, din cacao cu proveniență 100% din surse sustenabile. Fiecare bomboană Smarties este colorată folosind ingrediente naturale precum spirulină, lămâie, ridiche, hibiscus, morcov negru și șofran. În România, portofoliul de produse Smarties este format din Smarties tub 38g, Smarties tub 130g și Smarties Mini 158g.

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Smarties, primul brand internațional de dulciuri care folosește ambalaje realizate din hârtie reciclabilă