Lectură de 3 minute

30 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Sînziana Pardhan, P3: Suntem în discuții cu doi retaileri internaționali care vor să își deschidă centre regionale în România

Abonează-te pe  

Una dintre tendinÈ›ele care se conturează pe piaÈ›a spaÈ›iilor logistice È™i industriale din România este reprezentată de cererile venite din partea retailerilor internaÈ›ionali care activează în È›ara noastră doar în zona de online È™i îÈ™i propun să investească într-un centru logistic care să deservească regiunea, precizează Sânziana Pardhan, Managing Director România P3, în cadrul conferinÈ›ei retailArena, organizată de wall-street.ro È™i retail.ro.

"Au venit noi cereri de la retaileri care sunt prezenÈ›i în România doar pe partea de online, fără a avea o prezență fizică. AceÈ™tia îÈ™i doresc să vină în România pentru a deschide un centru logistic, dar nu numai pentru livrări la nivel naÈ›ional, ci regional. În ultima perioadă avem două discuÈ›ii cu potenÈ›iali chiriaÈ™i care urmăresc deschiderea unui astfel de centru logistic regional”, precizează Sânziana Pardhan în cadrul conferinÈ›ei retailArena.

Fii la curent cu toate noutățile È™i experienÈ›ele virtuale propuse de retailArena. Apreciază pagina retailArena È™i intră în cea mai faină comunitate a retailerilor!

Reprezentanta P3 consideră însă că pentru a reuÈ™i să se dezvolte acest segment este nevoie de infrastructură, elementul esenÈ›ial pentru buna funcÈ›ionare a unui centru regional care îÈ™i propune să livreze în Sud-Estul Europei. Cu toate aceastea, ultimele luni au conturat clar faptul că e-commerce-ul este ”marele câÈ™tigător al pandemiei”.

”Dacă ne uităm la discuÈ›iile pe care le avem, nu numai în România ci È™i la nivel internaÈ›ional este clar că e-commerce-ul este marele câÈ™tigător al acestei perioade È™i chiar dacă nu avem cifrele din perspectiva cerinÈ›elor de spaÈ›ii logistice ca să vedem care este creÈ™terea, tendinÈ›a este una de accelerare a adopÈ›iei e-commerce-ului. Drept urmare, o să vedem o creÈ™tere semnificativă a cerinÈ›elor de spaÈ›ii de depozitare din partea acestui segment în 2021”, consideră Sânziana Pardhan.

Reprezentana P3 precizează că cifrele cu privire la evoluÈ›ia acestei tendinÈ›e a e-commerce-ului de a-È™i face din ce în ce mai simÈ›ită prezenÈ›a în parcurile logistice arătau bine È™i înainte de pandemie.

”Cifrele dinainte de pandemie arată că în cadrul P3, la nivelul întregului portofoliu european, chiriaÈ™ii din zona de e-commerce ocupă în jur de 16%. Dacă ne uităm la dezvoltările noi, în acest moment vorbim de 600.000 de metri pătraÈ›i la nivel european, dintre care 40% din acest volum este destinat către chiriaÈ™i din e-commerce. Este clar că acest segment devine un jucător din ce în ce mai important în ceea ce priveÈ™te cererile noi”, precizează Pardhan, menÈ›ionând că ultimul centru logistic de acest tip livrat de companie a fost pentru gigantul de tehnologie Amazon, în nordul Italiei.

În cadrul parcului industrial P3 Bucharest A1, compania a închiriat anul acesta în jur de 52.000 de metri pătraÈ›i în contracte pe termen lung.

Citeste si:
Rezultatele P3 în 2023, cu 20 de proiecte în construcție
Rezultatele P3 în 2023, cu 20 de proiecte în construcție

retailArena este un eveniment organizat de wall-street.ro și retail.ro, powered by VTEX, FAN Courier, P3 Logistics Park, eMAG Marketplace, Carrefour, Fashion House Outlet Centre București, Veranda, Twispay, Smart ID, Ceetrus, foodpanda, Answear, GLAMI, Filip&Company, ALTEX, Cushman & Wakefield Echinox, Optimized, Euromonitor și Ipsos.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Sînziana Pardhan, P3: Suntem în discuÈ›ii cu doi retaileri internaÈ›ionali care vor să își deschidă centre regionale în România