Lectură de 2 minute

08 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 122,5 milioane de lei și un profit net de 6,5 milioane de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie, raportează, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 122,5 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creștere cu 226% față de aceeași perioadă a anului trecut și un profit net de 6,5 milioane de lei, o apreciere cu 119% comparativ cu primul semestru din 2022.

Sursa foto: Unsplash

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanțele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deține întreaga participație, precum și ANT Power Energy și Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deține o participație de 51%.

La nivel individual, cifra de afaceri a Simtel s-a ridicat la 119,1 milioane de lei în primele șase luni din 2023, o creștere cu 236% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar profitul net a fost de 5,9 milioane de lei, o majorare cu 241% față de primul semestru din 2022.

În primul semestru din 2023, divizia de energie regenerabilă a companiei a contribuit cu 89% la cifra de afaceri la nivel individual, generând venituri de aproximativ 106 milioane de lei, comparativ cu 29,7 milioane de lei generate în primul semestru din 2022.

Telecomunicațiile au contribuit cu 8% la cifra de afaceri, și au generat venituri de aproximativ 9,5 milioane de lei în primul semestru din 2023, față de 5 milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Ponderea celorlalte linii de business a reprezentat 3% din cifra de afaceri, la nivel individual.

La finalul lunii august a acestui an, Simtel a anunțat finalizarea primei faze a parcului fotovoltaic de la Pleșoiu, județul Olt și implicit lansarea oficială a unei noi linii de business a Simtel Team, respectiv producția de energie electrică regenerabilă. Obiectivul companiei la nivelul acestei noi linii de business este de a produce și vinde energia electrică produsă prin intermediul unor contracte directe cu beneficiarii săi, precum contracte de tip PPA (contracte bilaterale negociate) sau prin OPCOM

Simtel Team este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români - Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – integrator de soluții în domeniul telecomunicațiilor, energie regenerabilă și automatizări industriale. Compania a livrat proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate.

Citeste si:
Nordic Group, investiții de 250.000 de euro în dotarea a două mari depozite cu panouri fotovoltaice moderne
Nordic Group, investiții de 250.000 de euro în dotarea a două mari depozite cu panouri fotovoltaice moderne
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Simtel Team raportează o cifră de afaceri de 122,5 milioane de lei și un profit net de 6,5 milioane de lei