Lectură de 3 minute

10 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Shopping în rate: Românii cumpără din ce în ce mai des cu Buy Now Pay Later

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Un studiu intern realizat de Mokka România arată că rata clienÈ›ilor care au făcut cumpărături repetate cu Mokka a ajuns anul acesta la 60%. Plata alternativă Mokka BNPL a început să fie utilizată în România în urmă cu 3 ani, iar adoptarea rapidă de către clienÈ›i demonstrează că această metodă de plată vine în întâmpinarea unei necesități a acestora. Trendul ascendent accelerat al soluÈ›iilor BNPL din întreaga lume se confirmă astfel È™i în România, iar reticenÈ›ele clienÈ›ilor care încă nu sunt familiarizaÈ›i cu soluÈ›ia financiară Mokka dispar după ce înÈ›eleg sistemul de plată amânată È™i îl testează. Studiul realizat de companie mai arată, de asemenea, că revenirea È™i utilizarea frecventă a soluÈ›iei alternative de plată este în continuă creÈ™tere în rândul bazei de clienÈ›i Mokka. 
 

Sursa foto: Unsplash

BNPL ajută clienÈ›ii magazinelor sa ia decizii de achiziÈ›ie mai rapid È™i mai confortabil. ClienÈ›ii au astfel la dispoziÈ›ie mai multe resurse financiare necesare pentru o achiziÈ›ie È™i e nevoie doar să împartă plata în rate cât mai convenabile pentru ei.

Alexandru Balaci, CEO Mokka România

SoluÈ›ie de plată nebirocratică, accesibilă rapid de către clienÈ›i, Mokka BNPL aduce implicit avantaje È™i retailerilor. „Mărirea frecvenÈ›ei achiziÈ›iilor È™i a revenirii utilizatorilor în magazinele online sau fizice care pun la dispoziÈ›ie acest sistem de plată duce la o crestere a vânzărilor, care se menÈ›ine pe termen lung, pentru că È™ansa de a vinde unui client fidel este mai mare decât cea de a genera o vânzare unui client nou. În plus, un client loial se poate transforma într-un agent de promovare a magazinului favorit”, mai spune Alexandru Balaci.

Instrument de loializare a clienÈ›ilor È™i de creÈ™tere a vânzărilor magazinelor fizice È™i online, Mokka răspunde principalelor obiective ale retailerilor: creÈ™terea vânzărilor, a valorii coÈ™ului de cumpărături È™i gradului de loializare. Mokka BNPL scade rata de abandon la ckeck-out È™i totodată ajută retailerii să obÈ›ină rate de conversie mai mari pentru campaniile de marketing, mai ales când promovează produsele din gama premium cu opÈ›iunea de plată în rate.

Plata alternativă Mokka este preferată de tineri cu vârste între 20 È™i 45 de ani, nativi digital, preponderent femei cu un nivel de educatie avansat, cu venituri peste medie, interesaÈ›i de modalități de finanÈ›are mai transparente, rapide È™i flexibile È™i în egală măsură de o experiență de shopping cât mai confortabilă.

Mokka este un serviciu de top Buy Now Pay Later (BNPL), care operează în Polonia, România È™i Bulgaria, oferind soluÈ›ii de finanÈ›are BNPL online È™i offline pentru comercianÈ›i È™i consumatori. Mokka a dezvoltat soluÈ›ii de plată BNPL inovatoare È™i flexibile, oferind clienÈ›ilor opÈ›iunea de a cumpăra acum în magazinele online È™i offline È™i de a plăti alegând cele mai convenabile planuri de plată, care variază de la 30 de zile la 24 de luni. Mokka a încheiat parteneriate cu peste 1,500 de retaileri de top din regiune, din cele mai populare categorii, precum modă, încălțăminte, articole pentru copii, electronice, bijuterii, mobilier, călătorii È™i altele. ComercianÈ›ii care activează această metodă de plată înregistrează rate de conversie mai mari, o creÈ™tere a valorii medii a coÈ™ului de cumpărături È™i o apreciere a vânzărilor incrementale, consolidând în acelaÈ™i timp loialitatea consumatorilor. Mokka coopereaza in Europa Centrala si de Est cu Lensa, Reserved, Boutique Mall Optiblu, F64, Somproduct, Aosom, CCC, Humanic, Office Shoes, Diverse, Savicki, W. Kruk si multi altii. Mai multe detalii despre companie sunt disponibile pe www.mokka.ro.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Shopping în rate: Românii cumpără din ce în ce mai des cu Buy Now Pay Later