Lectură de 2 minute

17 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Shiseido investește 6,4 milioane de euro în fabricarea de produse cosmetice cu microalge

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Prin intermediul proiectului Matsuri, Shiseido și Chitose Group doresc să consolideze un model de afaceri circular bazat pe fabricarea de produse cosmetice având ca ingredient principal microalgele.

Sursa foto: Unsplash

Compania japoneză de cosmetice a oficializat investiția de un miliard de yeni, echivalentul a 6,4 milioane de euro, în proiectul Matsuri, condus de Chitose Group, potrivit moda.es.

Așadar, în 2022, Chitose Group a anunțat începerea colaborării dintre cele două prin colaborarea și aderarea la proiectul MATSURI, în cadrul căruia Shiseido ar urma să se constituie ca partener corporativ. Prin intermediul MAtsurise, cei doi convin asupra unei foi de parcurs care are ca scop stabilirea unei industrii durabile bazate pe utilizarea microalgelor.

Astfel, obiectivul urmărit de Chitose Group, care a reușit să convingă Shiseido și, prin urmare, să își mărească investiția, este de a accelera consolidarea unui model de afaceri circular pentru dezvoltarea și producția de ingrediente cosmetice și ambalaje cu microalge ca element principal al formulei. Grupul Chitose speră că, dacă va evolua așa cum se așteaptă, acest model va putea fi aplicat și în industria alimentară.

Totodată, prin intermediul proiectului Matsuri, gigantul japonez al produselor cosmetice își mărește investiția în Chitose Group. Această acțiune se înscrie în cadrul acțiunilor propuse de Shiseido în programul Beauty Innovations for a better world și prin care își arată angajamentul față de sustenabilitate. Cei de la Chitose sunt încrezători în evoluția Matsuri și plănuiesc să mărească suprafața dedicată procesării microalgelor pentru a ajunge la 100 de hectare în 2027.

Shiseido, în căutare de companii din sectorul biotehnologiei

Shiseido Beauty Innovations Funds este divizia creată de gigantul japonez al produselor cosmetice care caută sinergii cu companii din sectorul biotehnologiei.

Mai mult, Shiseido a creat Shiseido Beauty Innovations Fund în 2021, cu intenția de a raționaliza și eficientiza investițiile sale în companii tehnologice, în principal asiatice, care ar putea genera sinergii fructuoase pentru gigantul cosmeticelor în sine. În 2022, această divizie a făcut prima sa investiție de peste o jumătate de milion de euro în compania chineză Jiangu Trautec Medical Technology.

Această companie, înființată în 2015, este dedicată explorării de noi materii prime pentru industria cosmetică și a devenit o nouă oportunitate de inovare și de afaceri pentru Shiseido în Asia, care, prin intermediul Shiseido Beauty Innovations Fund, urmărește să își consolideze activitatea în China.

Citeste si:
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023
Românii de la Rottaprint se extind în internațional: comenzi în 14 țări, în 2023

Compania japoneză de produse cosmetice calcă îndeaproape pe urmele L'Oréal, care, de asemenea, și-a mărit recent investițiile în companii biotehnologice care produc ingrediente cosmetice biodurabile.

Cea mai recentă mișcare a gigantului francez a avut loc în luna martie a acestui an, când, cu sprijinul propriului fond de risc corporativ, a investit în Geno, o companie care produce active cosmetice esențiale în crearea produselor de înfrumusețare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Shiseido investește 6,4 milioane de euro în fabricarea de produse cosmetice cu microalge