Lectură de 2 minute

05 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Shein a negat zvonurile privind listarea la bursa din SUA. Retailerul a introdus, oficial, mărci terțe pe platforma sa

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul multinațional Shein continuă să își accelereze planurile de "evoluție" de la o platformă rezervată vânzării propriilor produse la o piață de desfacere și confirmă că, în urma modificărilor deja introduse în ecosistemul său digital pentru piețele din Brazilia și Statele Unite, piața sa deschisă mărcilor terțe a devenit operațională în Mexic. 

Sursa foto: Shutter

De asemenea, în scurt timp vor fi introduse mărcile terțe și pe piețele europene, ca următoarele etape pe o foaie de parcurs menită să continue extinderea noului său model de afaceri. Totodata, conducerea Shein a negat ultimele informații care indicau o viitoare listare la bursa din SUA, potrivit FashionUnited.es.

În acest scop, compania intenționează să se concentreze în special pe a face loc pentru produsele unui grup selectat de mărci locale din fiecare țară, care vor completa astfel o ofertă alcătuită din articole ale mărcilor Shein și ale unui alt grup mare de mărci globale.

Acete branduri reconoscute vor servi, fără îndoială, drept atracție și vor ridica nivelul ofertei pieței, ca urmare a acordurilor pe care Shein le-a încheiat deja cu mărci precum Skechers și Lansinoh, specializate în încălțăminte și, respectiv, în produse pentru alăptare.

Negarea zvonurilor privind o ofertă publică inițială (IPO)

Reiterând zvonurile privind listarea la bursă, în cadrul unor informații de natură externă față de cele furnizate și generate chiar de către retailerul multinațional, recent au început să circule din nou știri despre o iminentă introducere la bursă a Shein în Statele Unite.

Contrar sensului acestor informații, care au ieșit la iveală într-o nouă perioadă de tensiune crescândă din partea autorităților de reglementare și a reprezentanților politici americani față de modelul de afaceri al Shein și față de informațiile din jurul companiei, un reprezentant al conducerii retailerului multinațional a fost nevoit să dezmintă public informațiile care indicau depunerea IPO-ului Shein la Security and Exchange Commission (SEC).

Dezmințirea pe care retailerul multinațional a făcut-o a fost o succintă frază principală a unui mesaj, ("Shein neagă aceste zvonuri"). Conducerea Shein a transmis mesajul de la canalul american CNBC, chiar către Reuters, de unde au și pornit inițial aceste zvonuri despre iminenta sa introducere la bursă.

Citeste si:
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024
Ce spun directorii executivi din întreaga lume despre costuri și creștere în 2024
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Shein a negat zvonurile privind listarea la bursa din SUA. Retailerul a introdus, oficial, mărci terțe pe platforma sa