Lectură de un minut

05 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Sensiblu preia 23 de farmacii Optifarm din țară

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Compania farmaceutică Sensiblu vrea să preia 23 de farmacii Optifarm din țară. Cele 23 de farmacii sunt localizate în județele Gorj, Hunedoara și în Municipiul București, 19 dintre acestea se află în mediul urban, iar 4 în mediul rural. Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței.

,,Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial'', spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

Sensiblu este o companie activă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice și face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care domeniul medical, serviciile bancare, investițiile imobiliare, industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri), producția şi distribuția produselor alimentare congelate, mass-media, distribuția de cărți, jucării şi produse cosmetice etc.

În ceea ce privește domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, în timp ce pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sensiblu preia 23 de farmacii Optifarm din țară