Lectură de un minut

05 Apr 2022 - Știri și Noutăți

Sensiblu preia cinci farmacii Eva Medical Farm din Pitești

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Compania farmaceutică Sensiblu preia cinci farmacii aparţinând Eva Medical Farm. Tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței. Cele cinci farmacii achiziționate activează la nivelul comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice şi sunt localizate în municipiul Piteşti, județul Argeş.

 

Sensiblu este o companie activă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice. Sensiblu face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiții pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care: domeniul medical, serviciile bancare, investițiile imobiliare, industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri), producția şi distribuția produselor alimentare congelate, mass-media, distribuția de cărți, jucării şi produse cosmetice.

În ceea ce privește domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, în timp ce pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim.

,,Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, și a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurențial normal'', a transmis autoritatea.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sensiblu preia cinci farmacii Eva Medical Farm din Pitești