Lectură de 3 minute

05 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Se deschide un nou centru comercial în România: Retail Park Dej, primul din orașul Dej

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retail Park Dej, singurul centru comercial din orașul Dej, județul Cluj, se deschide oficial pe 6 aprilie. Cu o suprafață închiriabilă (GLA) de peste 7.000 mp și o investiție de peste 10,5 milioane de euro, noua destinație de shopping aduce cumpărătorilor  branduri precum ALTEX, Sinsay, Jysk, Pepco, Deichmann, DM, Takko, Animax, Noriel, Lemnul Verde și Contessa. Proiectul de retail este amplasat lângă hypermarketul Kaufland, având parcări interconectate. Investiţia în Retail Park Dej este realizată de Cometex, dezvoltator de parcuri de retail, parte din grupul Altex.  

Sursa foto: Retail Park Dej

Cu un grad de ocupare de 100%, noua destinație de shopping găzduiește o varietate de magazine accesibile și branduri cunoscute pe piața din România. Retail Park Dej, situat în municipiul Dej pe Str. Vîlcele Nr. 2A, se adresează familiilor, iar mixul de chiriași va oferi o nouă experiență de cumpărături pentru locuitorii orașului Dej și împrejurimi.

Mai mult, noul proiect de retail a fost dezvolat având ca obiectiv și protecția mediului, prin instalarea de panouri fotovoltaice și stații de încărcare pentru mașini electrice, până la sisteme de iluminat smart, care au un consum redus de energie. Soluția tehnică adoptată va permite companiei să reducă consumul de energie convențională, generând un nivel ridicat de eficiență energetică, dar și creșterea competivității în piață.

În următorii doi ani, planul de extindere al companiei Cometex cuprinde peste 20 de proiecte de retail, depășind astfel cifra de 200.000 mp de suprafață închiriabilă.

Compania COMETEX, parte a grupului Altex, are ca obiect de activitate dezvoltarea, operarea și administrarea de proiecte de retail pe întreg teritoriul României, zonele comerciale urbane cu potential de creștere și sustenabilitate. Partenerii de retail din proiectele COMETEX este alcătuit din branduri cunoscute la nivel national și international, pentru activitatea comercială, precum: Altex, Kaufland, Takko, Pepco, JYSK, Sinsay, Sportisimo, Deichmann, Noriel, KIK, Martes Sport, DM, Zoocenter/Zoomania, CCC, Animax, Media Galaxy.

În prezent, portofoliul COMETEX cuprinde:

  • 10 parcuri de retail în Giurgiu, Slatina, Satu Mare, Turda, Deva, Huși, Câmpina, Turnu Măgurele, Caransebeș și Dej.
  • 1 centru comercial în Brașov
  • 15 magazine de tip ”stand alone” Altex în Orhideea București, IrisTitan București, Arad, Bistrița, Brăila, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Timișoara, Lugoj, Chiajna, Reșița, Baia Mare și Mediaș.
  • 2 magazine de tip ”stand alone” Media Galaxy în Brașov și Craiova.

În următorii doi ani, planul de dezvoltare al companiei COMETEX cuprinde peste 20 de proiecte de retail, depășid astfel cifra de 200.000 mp de suprafață închiriabilă, dar și integrarea componentei de rezidențial.

Altex are peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România. Altex și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Se deschide un nou centru comercial în România: Retail Park Dej, primul din orașul Dej