Lectură de un minut

04 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Schimbare radicală a celebrilor jeanși Levi's 501: Producătorul va opta pentru noi amestecuri de țesături  

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Producătorul de blugi Levi's a decis să parieze pe noi materiale cu ocazia aniversării a 150 de existență. Compania specializată în denim a dat o altă abordare fibrelor blugilor săi 501 cu noi amestecuri de țesături. Noile modele sunt acum disponibile în magazine și online.

 

Sursa foto: Pixabay

Printre noile fibre se numără un amestec de cânepă și bumbac, precum și pastă creată cu fibră de circuloză obținută din deșeuri textile. Acum, părțile accesorii ale blugilor (buzunare, fire și etichete din poliester) vor fi realizate din bumbac reciclat, notează modaes.com.

Noul model 501 denumit Plant-based este fabricat din cel puțin 97% din materiale vegetale: bumbac organic, coloranți din deșeuri alimentare și minerale naturale. Majoritatea etichetelor țesute și a firelor de cusut sunt, de asemenea, 100% bumbac certificat.

Odată cu înăsprirea legislației privind durabilitatea, din ce în ce mai mulți retaileri investesc în companii industriale specializate în reciclare sau în dezvoltarea de noi materiale. Unul dintre cele mai recente exemple a fost anul trecut, când Inditex a preluat o participație în compania americană de reciclare Circ.

Anul acesta, o altă companie care a optat pentru prima dată pentru utilizarea materialelor reciclate este Dr Martens. Compania britanică de încălțăminte s-a alăturat investițiilor în materiale durabile și va începe să folosească piele reciclată în unele dintre gamele sale. Compania de reciclare Gen Phoenix, cunoscută anterior sub numele de ELeather, va fi responsabilă pentru producerea noului material.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbare radicală a celebrilor jeanși Levi's 501: Producătorul va opta pentru noi amestecuri de țesături