Lectură de 3 minute

20 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Sarantis România si FINO: Împreună pentru o natură mai curată!

Advertorial

Abonează-te pe  

Sarantis România, continuă seria de acțiuni pentru resposabilitate socială, prin colectarea deșeurilor din zonele verzi din proximitatea capitalei. 
În cadrul acțiunii Sarantis GO, aflată la a doua ediție, desfășurată chiar în săptămâna de dinaintea Paștelui, s-a realizat ecologizarea pădurii Lucianca, situată pe șoseaua București – Târgoviște

Sursa foto: Sarantis/ FINO

Previziuni alarmante cu privire la cantitatea deșeurilor din natură

Cifrele și statisticile cu privire la cantitatea deșeurilor din natură sunt alarmante. Un articol publicat de asociația Green Peace, arată estimări ale Băncii Mondiale, conform cărora cantitatea de deșeuri generată la nivel global va crește de la 2010 la 3400 milioane de tone până în anul 2050. Pentru combaterea acestor cifre, este nevoie imediată de conștientizarea colectivă a problemei și implicarea activă atât din partea autorităților, cât și din partea companiilor și a comunităților.

Împreună pentru o natură mai curată

Angajații companiei Sarantis România, au decis să dedice anual cel puțin o zi îngrijirii spațiilor verzi, atrăgând în felul acesta atenția asupra impactului dezastruos pe care îl au deșeurile aruncate la voia întâmplării.

Primul eveniment de responsabilitate socială dedicat mediului a avut loc anul trecut, tot în luna aprilie, atunci când eforturile s-au concentrat în zona pădurii Băneasa, din nordul capitalei.

Anul acesta, împreună cu asociația Let’s Do It România, au hotărât să acceseze o zonă extrem de tranzitată, aflată la o distanță de aproximativ 20 de kilometri de București. Numărul voluntarilor din acest an s-a dublat comparativ cu anul trecut, în urma acțiunii colectându-se peste 160 de saci cu obiecte din plastic și alte deșeuri menajere, un procent cu peste 60% mai mult față de 2022.

Pentru ca totul să se desfășoare în condiții optime, echipamentele ce au constat în saci menajeri fabricați 100% din plastic reciclat, au fost puse la dispoziție de brandul FINO.

Obiectivele companiilor pentru contribuția activă în campanii de protejare a mediului

Obiectivul principal al acțiunilor de acest gen este acela de a contribui la un mediu înconjurător mai curat și mai sănătos. Totodată, prin prezența membrilor familiilor lor, angajații Sarantis România, doresc să arate comunităților locale, prin puterea exemplului, faptul că schimbarea începe cu implicarea fiecăruia dintre noi. Promisiunea pe care o fac pentru viitor este aceea de a continua să se implice activ în campanii similare de protejare a mediului, susținând valori precum: mai multă reciclare, mai puţine depozite de deşeuri, o natură curată, un aer mai bun de respirat.

Citeste si:
Producătorul de ambalaje biodegradabile Promateris și-a dezvoltat canalele de distribuție în Europa Centrală și de Est și își propune să atragă noi clienți în zona de retail modern
Producătorul de ambalaje biodegradabile Promateris și-a dezvoltat canalele de distribuție în Europa Centrală și de Est și își propune să atragă noi clienți în zona de retail modern

Integrarea brandurilor cu produse ecologice în portofoliul companiilor

FINO, brand din portofoliul Sarantis România, este lider în piața locală pe categoriile de gestionare a deșeurilor menajere, soluții pentru protejarea și depozitarea alimentelor și curățenie a gospodăriei. Alăturându-se deja trendului global al reciclării, cu produse precum sacii menajeri FINO din gama Tytan Flex, confecționați 100% din plastic reciclat și gama FINO Green Life cu produse din materiale biodegradabile, FINO contribuie activ la susținerea obiceiurilor sustenabile la nivel global.

SARANTIS ROMÂNIA a fost înființată în 1996. Activitățile companiei includ distribuția de produse proprii, Produse de Îngrijire Personală și Produse de Uz Casnic, precum și branduri ale unor companii internaționale din industria bunurilor de larg consum, prin parteneriate strategice. Parte a Grupului Sarantis, compania împărtășește aceeași filozofie în modul în care își desfășoară activitatea. Scopul companiei Sarantis România este acela de a își îndeplini misiunea, adoptând în același timp practici responsabile social și metode de producție ecologice.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Sarantis România si FINO: Împreună pentru o natură mai curată!